Barracuda lanceert SD-WAN-dienst bovenop Microsoft Azure

Barracuda

Barracuda pakt uit met een cloudgebaseerde SD-WAN-oplossing die ingewerkt zit in Microsoft Azure en het Microsoft Global Network als ruggengraat gebruikt.

Beveiligingsspecialist Barracuda introduceert GloudGen WAN: een veilige globale SD-WAN-dienst die zit ingebakken in Microsoft Azure. GloudGen WAN moet voor een eenvoudig en veilig beheer van wide area networks zorgen, wat interessant is voor organisaties die kantoor houden op verschillende locaties verspreid over een land of zelfs de wereld. De dienst komt tegemoet aan de beperkingen van huidige WAN-infrastructuur inzake SaaS-oplossingen.

Dynamisch

Door Azure in te zetten wordt het netwerk dynamischer. Het is niet meer nodig om trafiek van bijkantoren over een centrale node te sturen om van daaruit naar de cloud te gaan en SaaS-applicaties te consumeren. Dat kost bandbreedte, snelheid en latency en is nergens goed voor. Door de integratie van Azure in de SD-WAN kunnen SaaS-toepassingen rechtstreeks geconsumeerd worden op alle locaties binnen het netwerk zonder dat trafiek via de centrale breakout loopt.

Langs de Azure-kant zit de CloudGen SD-WAN geïntegreerd in de Azure Virtual WAN Hubs, waardoor connectiviteit tussen Azure en externe bronnen mogelijk is. De oplossing van Barracuda is beschikbaar via de Azure Marketplace en komt met de mogelijkheid van facturatie per uur. Waar een traditionele SD-WAN data via het publieke internet stuurt om zo een virtueel privénetwerk te creëren tussen verschillende locaties, kan de CloudGen SD-WAN-oplossing van Barracuda vertrouwen op Microsofts eigen netwerk: het Microsoft Global Network dat locaties over de hele wereld verbindt met eigen kabels. Dat komt opnieuw veiligheid en latency ten goede, zeker wat SaaS-consumptie via de cloud betreft.

Nieuwe realiteit

Beheer van de SD-WAN loopt centraal via het CloudGen WAN-portaal voor alle bijkantoren en eventuele externe endpoints. Beveiliging zit ingebakken in de oplossing (net als andere SD-WAN-oplossingen van Barracura). Dankzij de cloudnative-beveiliging is het voor gebruikers bovendien eenvoudiger om de SASE-oplossing te gebruiken en beheren.

Het aanbod is het eerste van zijn soort dat native ingewerkt zit in Microsoft Azure. Met GloudGen SD-WAN komt Barracuda naar eigen zeggen tegemoet aan de realiteit van vandaag, waarbij werk erg gespreid gebeurt en de cloud een belangrijke rol speelt. Die focus op SaaS-toepassingen en de geografische spreiding van werknemers doet de nood ontstaan naar een SD-WAN-oplossing die flexibel is en SaaS-consumptie op een veilige en geïntegreerde manier toelaat zonder een centrale breakout te belasten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home