AWS toont toewijding aan telecomproviders met nieuwe diensten  

aws

AWS brengt een nieuwe, volledig beheerde dienst op de markt. De dienst is er om de netwerkarchitectuur van aanbieders van communicatiediensten in de cloud te vereenvoudigen. Verder zal de cloudprovider samenwerken met telco’s om zijn infrastructuur te combineren met 5G-en 4G LTE-netwerken van onder andere Orange.

Nu MWC Barcelona voor de deur staat, wil AWS alvast duidelijk maken dat het nog toegewijd is aan telecomproviders. De cloudprovider kondigt daarom twee nieuwe zaken aan.

AWS Telco Network Builder

Met de eerste dienst kunnen telecomoperatoren hun netwerkarchitectuur in hun eigen vaktaal invullen. De beheerde dienst van AWS vertaalt het automatisch naar een netwerkarchitectuur in de cloud. Na de vertaling zorgt het dat de juiste AWS-infrastructuur wordt aangeleverd om alles te ondersteunen.

Voordeel voor de klant is dat de zaken minder technisch zijn. Zo is er minder tijd nodig om het eenvoudigere sjabloon in te vullen. AWS spreekt zelf van een versnelling van dagen naar uren.

Het verdere beheer en wijzigingen aan het netwerk, moeten al even eenvoudig verlopen. AWS Telco Network Builder past namelijk automatisch de reken- en opslagcapaciteit aan aan de netwerkinfrastructuur bij een wijziging. Zelf kan je nog een controle uitvoeren via het gecentraliseerde dashboard.

De prijs is afhankelijk van de AWS-diensten die nodig zijn om het netwerk te beheren. Kosten om met de dienst van start te gaan zijn er niet. Momenteel is de dienst in Europa enkel beschikbaar in Frankfurt en Parijs. Bijkomende AWS-regio’s volgen binnenkort, maar er is geen verduidelijking hoe lang dit duurt of om welke regio’s het gaat.

Integrated Private Wireless op AWS

Daarnaast lanceert een nieuw programma. Dat is ontworpen om bedrijven te voorzien van beheerde en gevalideerde draadloze privéaanbiedingen van verschillende telecomoperators. In feite gaat het om een integratie van de private draadloze 5G- en 4G LTE-netwerken van onder andere Orange met AWS-services. Naast Orange ondersteunen Deutsche Telekom, KDDI, T-Mobile en Telefónica het aanbod.

lees ook

Na de veiling: is private 5G de toekomst voor België?

“AWS maakt het voor zakelijke klanten gemakkelijk om private draadloze aanbiedingen te ontdekken. Met behulp van de Integrated Private Wireless op AWS-portal kunnen klanten particuliere draadloze aanbiedingen van deelnemende telco’s verkennen, browsen op branche of use case. Vanuit het portaal kunnen klanten contact opnemen met de telco naar keuze, die de particuliere draadloze oplossing zal ontwerpen, leveren, bedienen en ondersteunen”, verklaart de blog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home