Atos wil van on-premises diensten af

Atos

Atos geeft aan moeilijkheden te ervaren met on-premises services en overweegt om zijn data-centers en unified communications (UC) diensten te verkopen. Bedrijven investeren volgens Atos immers steeds meer in de cloud.

Enkele maanden na de twijfel over het overnemen van DXC Technology, wil Atos enkele legacy-diensten verkopen waaronder zijn on-premises consulting-dienst en verder investeren in de cloud.

Van on-premises naar cloud

Atos’ CEO Elie Girard geeft aan dat het bedrijf de wind van voren krijgt van twee legacy-diensten, namelijk de klassieke data centers en unified communications (UC). Het bedrijf kende in de eerste helft van 2021 een sterkere daling dan de afgelopen jaren. Volgens Atos is deze ook groter dan verwacht.

Aan de andere – positieve – kant, kent het bedrijf een versnelling in zijn cloudmigratiediensten. Volgens Girard zitten de meest complexe migraties er zelfs nog aan te komen. Wanneer de toekomst blijft bestaan uit hybride en multi-cloud, zal er ook steeds meer nood zijn aan cloudorkestratie volgens de CEO.

Gezien er steeds meer bedrijven naar de cloud verhuizen, daalt het gebruik van de on-premises infrastructuur zo snel dat Atos niet kan volgen met het stopzetten ervan. Het bedrijf ziet daarom zijn kans schoon om overnemers te vinden voor die data centers. Zo kan het de verantwoordelijkheid erover makkelijk doorschuiven.

Andere koers

Met dit nieuws lijkt het bedrijf wel een compleet andere koers te willen varen sinds de geplande –maar afgeketste – DXC Technology-overname. Gezien DXC Technology uit Computer Sciences Corp (CSC) en de Enterprise Services-tak van Hewlett Packard Enterprise (HPE) bestaat, kan het bijna niet nog meer focussen op on-premises diensten.

Atos is echter niet de enige die meer wil inzetten op clouddiensten. Vorig jaar besliste IBM al zich meer toe te leggen op de cloud en Kyndryl als spin-off te laten focussen op infrastructuur en andere IT-noden. Ook Accenture heeft in het afgelopen jaar al meer dan veertig cloudgeörienteerde bedrijven verworven en Deloitte vijf cybersecurityfirma’s.  

Dit betekent slecht nieuws voor de on-premises business: als de vier grootste spelers zelfs al overschakelen naar de cloud, wat blijft er binnenkort dan nog over?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home