Asus stopt Intel Core i7 op 3,5 inch-IoT-bordje

Asus kondigt de GENE-ADP6 aan: een heel klein computertje gericht op embedded gebruik dat ondanks zijn gerichte formaat toch een Intel Core i7 kan huisvesten.

Asus lanceert de Aaeon GENE-ADP6. Dat is een 3,5 inch-bordje dat compatibel is met Intel-processors van de twaalfde generatie; het ding is nauwelijks groter dan een Raspberry Pi, maar kan maximaal een Intel Core i7 met twaalf rekenkernen huisvesten. Asus voorziet ook versies met Core i3 of i5 en zelfs Celeron, voor wanneer het allemaal wat minder mag zijn.

Aansluitingen

De processor zit geïntegreerd in het moederbord en zit niet op een socket. Upgraden kan dus niet. Gezien het kleine formaat is er evenmin plaats voor een volwaardige PCIe-aansluiting, al is het ding wel compatibel met een M.2 NVMe-SSD.

Het kleine toestel heeft ook plaats voor maximaal 64 GB aan DDR5-geheugen. Ook HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, USB 3.2 Gen 2 en USB Type C tekenen present. Voor netwerkconnectiviteit voorziet Asus twee poorten die 2,5 Gb/s en 1 Gb/s ondersteunen.

Industrieel gebruik

Asus communiceert nog geen prijzen voor het nieuwe toestel. De voorganger kost zo’n 1.200 dollar en je kan ervan uitgaan dat de nieuwe versie niet goedkoper zal zijn. Asus en submerk Aaeon richten zich met de krachtige minicomputer vooral op professionele industriële klanten. Daar kan de GENE-ADP6 geïntegreerd worden in tal van machines.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home