Aruba lanceert nieuwe integraties met Microsoft Azure

In samenwerking met Microsoft introduceert Aruba twee nieuwe oplossingen: Aruba IoT Transport for Azure en het Aruba Central-cloudmanagementplatform. Beide nieuwe oplossingen zijn bedoeld om een diepere integratie mogelijk te maken tussen het Edge Services Platform (ESP) van Aruba en Microsoft Azure. 

Aruba IoT Transport for Azure laat IoT-apparaten die zijn verbonden met Aruba-access points en -controllers in twee richtingen communiceren met de Azure IoT Hub. Aruba ontwikkelde de oplossing in nauwe samenwerking met Microsoft. Dankzij deze oplossing profiteren Aruba ESP klanten van de brede reeks aan diensten en applicaties die binnen Azure beschikbaar zijn. 

Dankzij Aruba IoT Transport for Azure is er geen tussenliggende gateway, server of applicatie nodig. Hierdoor vermindert de verwerkingslatency. Daarnaast blijft het met de oplossing mogelijk om IoT-systemen en diensten via hun bestaande Aruba-infrastructuur te draaien. Hiermee verlagen ze de tijd, kosten en risico’s die zijn verbonden aan het ontwikkelen van zelfgebouwde of op maat gemaakte oplossingen. 

Integratie tussen Aruba ESP en Microsoft Azure

Volgens onderzoeksbedrijf IDC wordt tegen 2022 naar verwachting 50% van de infrastructuur toegepast in kritieke edge locatie. Tegen 2024 zal al meer dan 75% van de infrastructuur in edge locaties worden beheerd via een as-a-service-model. 

Het beheren van een verspreide Infrastructure-as-a-Service vereist een uitbreidbaar, veilig en schaalbaar platform. Daarom combineert Aruba ESP een eenduidige infrastructuur voor IT-, IoT- en OT, een Zero Trust-securitynetwerk, en AIOps voor een geautomatiseerd, cloud-native platform. 

Het Aruba ESP platform maakt het mogelijk om data continu te analyseren en problemen aan de netwerkrand te voorspellen. Met het Aruba Central-cloudmanagementplatform maakt Aruba het mogelijk om deze grootzakelijke netwerkoplossing ook te draaien in Azure. 

Aruba IoT Transport for Azure en Aruba Central on Azure worden beschikbaar in het voorjaar van 2021.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home