Aruba lanceert NetConductor voor Aruba Central en Access Points met GPS

Aruba lanceert Central NetConductor: een dienst die complexe netwerken mee configureert en de uitrol van beleid eenvoudiger maakt. Verder introduceert de netwerkspecialist hardware die via een nieuwe open standaard zelf zijn locatie kent voor de installatie.

Moderne netwerken moeten veilig zijn maar genieten ook van een hoge mate van automatisering en flexibiliteit. Dat vindt HPE-dochter Aruba. De netwerkspecialist lanceert daartoe enkele nieuwigheden in zijn Edge Services Platform.

NetConductor

Concreet wordt beheersuite Aruba Central uitgebreid met de Aruba Central NetConductor. NetConductor is in staat om dynamische segmentering te voorzien in complexe netwerken. De focus ligt daarbij op de netwerk overlay, die VLAN-segmenten en de cloud combineert tot een geheel. NetConductor brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor de handhaving val policies. Zo kan je voortaan kiezen tussen de handhaving van beleid op het niveau van de gateway via een gecentraliseerde aanpak (zoals ook eerder al kon), of via een gedistribueerde aanpak waarbij policy aan de in- en uitgang van het netwerk zit.

Dat is vooral interessant in grote omgevingen of plaatsen waar een lage latency kritiek is. Aruba wijst erop dat het gedistribueerde beheer een extensie en geen vervanging is van de traditionelere gecentraliseerde aanpak.

Met NetConductor kan je op een eengemaakte manier de netwerk overlay configureren met beleid voor trafiek en veiligheid. Als beheerder zet je de policies, NetConductor rolt ze vervolgens naar de juiste plek zoals de meest geschikte gateway of switch uit. Aruba kiest voor populaire protocollen zoals EVPN, VXLAN en BGP zodat NetConductor zowel met Aruba-netwerken als infrastructuur van derden werkt.

Toegangspunt met GPS

In de marge van de NetConductor-aankondiging introduceert Aruba nog een nieuwigheid gericht op de installatie van WLAN-toegangspunten. Aruba ziet daar vooral pijnpunten bij locatiegevoelige toepassingen. Het bedrijf wil dat oplossen met de lancering van een zelf lokaliserend toegangspunt voor gebruik binnen. De toegangspunten ondersteunen Wifi 6 en Wifi 6E en hebben een GPS-ontvanger aanboord. Samen met software volstaat dat om de toegangspunten van een betrouwbare locatie te voorzien. Die locatie kan vervolgens samenwerken met een mapping-platform.

Eerder liet Aruba weten dat Aruba Central naar HPE GreenLake zou komen. Vorig jaar onthulde het bedrijf zijn EdgeConnect Microbranch-oplossing. Die komt nu algemeen beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home