Aruba CX 10000 is datacenterswitch met grotere ambities

aruba

Aruba introduceert met de CX 10000 een switch op maat van datacenters met een heleboel extra capaciteiten. Daartoe rust het bedrijf het toestel uit met een speciale processor van een start-up.

De Aruba CX 10000 is een switch voor datacenters. Het HPE-dochterbedrijf rust de switch uit met een programmeerbare chip van start-up Pensando Systems. Die geeft het toestel extra capaciteiten bovenop de traditionele taken van een switch.

Extra takenpakket

Aruba wil dat het nieuwe stuk hardware de taken van andere toestellen binnen een datacenternetwerk overneemt. Dat moet zowel kostprijs als efficiëntie ten goede komen. De CX 1000 heeft daarom een firewall aan boord en kan helpen met netwerkmanagement. Het ding voorziet bijvoorbeeld in network adress translation maar verzamelt ook telemetrie op het netwerk waarmee administrators aan de slag kunnen.

Verder kan de CX 10000 trafiek versleutelen. Dat geldt zowel voor lokale datastromen als verbindingen tussen een datacenter en de publieke cloud. Volgens Aruba zorgt de CX 1000 voor een lager totaal kostenplaatje voor een dergelijke connectie vergeleken met alternatieven.

Elba

De extra capaciteiten worden aangedreven door de Elba-chip ban Pensando Systems. Die start-up kan op de steun rekenen van onder andere Qualcomm en Ericsson. De Elba-chip is gebouwd rond 16 ARM-kernen en kan tot 80 miljoen pakketjes per seconde verwerken.

lees ook

Aruba in België: van moderne basislaag naar nieuwe diensten

De Aruba CX 1000 vertegenwoordigt niet de eerste samenwerking tussen Pensando en HPE. Eerder stopte de technologiereus ook al Pensando-technologie in zijn ProLiant, Apollo en Edgeline-hardware. De CX 10000 mis beschikbaar vanaf december.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home