Arm stoot IoT-divisies toch niet af

Arm

Het plan van Arm om zijn IoT-platform Pelion en het Data-onderdeel van het bedrijf af te stoten naar Softbank Group Corp is teruggedraaid. Arm behoudt het platform als onafhankelijke organisatie. 

“Na verdere zorgvuldigheid hebben we besloten dat zowel IoTP als Data dezelfde voordelen kunnen realiseren af onafhankelijk opererende organisaties, elk met zijn eigen P&L. De organisaties zullen vallen onder Arm Limited als overkoepelende organisatie met minder operationele verstoring.” Zo vertelt Arm in een statement. Arm geeft aan meer details vrij te geven zodra de overdracht van de bedrijven is afgerond. 

De Internet of Things groep was een belangrijk initiatief van Arm om uit te breiden richting het beheren van informatie die gegenereerd wordt door miljoenen nieuwe apparaten die verbonden zijn aan het internet. Het onderdeel was bijkomend bij het voornaamste werk dat Arm doet: chip designs ontwikkelen en het licenseren van de fundamentele delen van semiconductors voor smartphones en andere mobiele apparaten. 

Plan met Softbank van de baan

Eerder gaf Arm aan van plan te zijn zijn IoT en Data onderdelen af te stoten naar Softbank, zodat het bedrijf zich kon focussen op zijn voornaamste chipbusiness. Volgens Arm-CEO Simon Segars zou het afstoten van de divisies de ontwikkeling van nieuwe chips ten goede komen. Nu het bedrijf de divisies niet in zijn geheel afstoot, maar als aparte organisaties gaat runnen, kan Arm nog altijd de focus houden op chip-ontwikkeling.

Softbank kocht Arm in 2016 met het idee dat de technologie van het bedrijf de kans had te groeien. Connectiviteit gaat immers verder dan smartphones, waardoor de Arm-technologie onderdeel zou kunnen worden van vrijwel elk soort elektronica. 

De wegen van Softbank en Arm zullen binnenkort toch scheiden. Bloomberg maakt bekend dat Arm te koop is. Nvidia, maker van grafische en datacenter-chips, zou momenteel in overleg zijn om Arm over te nemen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home