Arduino introduceert nieuwe Nano-bordjes vanaf 8 euro

arduino nano

Arduino lanceert vier nieuwe Nano-bordjes die variëren tussen de 8 en 27 euro. De nieuwe bordjes hebben een lager energieverbruik en krachtigere processoren vergeleken met de klassieke versie. Vanaf midden juni zijn de bordjes beschikbaar.

De nieuwe Nano-bordjes gebruiken de Arduino IDE en verlagen de prijs naar een nieuwe ondergrens. De Arduino Nano Everyday start vanaf 8 euro en bevat een ATMega4809 AVR-processor. De SAMD11 ARM Cortex MO+ processor functioneert als een usb naar serieel convertor en is opnieuw programmeerbaar wie dat wenst.

De Arduino Nano 33 IoT kost dubbel zoveel als de Nano Everyday maar is in tegenstelling tot die laatste compatibel met hun IoT-platform. In dezelfde kleine behuizing past een ARM-processor, wifi- en bluetoothmodule, 6-axis IMU en een crypto chip die veilig certificaten en vooraf gedeelde sleutels kan bewaren.

IoT-platform

Wie bluetoothinteractie op korte afstanden wenst, kan terecht bij de nieuwe Arduino Nano 33 BLE aan 17,50 euro. De chip heeft een 9-axis IMU en een lager energieverbruik vergeleken met de andere Nano-bordjes. Arduino mikt met dit bordje op wearables en andere projecten waar beweging en communicatie op korte afstand essentieel is.

arduino nano

Tot slot is er de Arduino Nano 33 BLE Sense die voor 27 euro over de toonbank gaat. Het topmodel binnen de Nano-reeks bevat een krachtige Cortex M4F-chip en ondersteunt Bluetooth 5 en BLE. Het heeft een 9-axis IMU en kan temperatuur, druk, vochtigheid, licht, kleur en bewegingen registeren.

Arduino stelt van alle vier Nano-bordjes ook telkens een versie beschikbaar met headers. Wie dat wenst, betaalt twee euro meer per bordje. De Nano Every en Nano 33 IoT zijn vanaf midden juni beschikbaar. De Nano 33 BLE en Nano 33 BLE Sense zijn vanaf half juli beschikbaar. Alle prijzen in dit stuk zijn exclusief BTW.

Gerelateerd: Arduino introduceert twee nieuwe IoT-ontwikkelkits

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home