AMD onthult Spartan UltraScale+-FPGA’s

AMD introduceert nieuwe telgen in zijn portfolio van Spartan-FPGA’s: UltraScale+. Efficiëntie op het gebied van stroom en kost staan centraal voor deze chips, die vooral bedoeld zijn voor gebruik in edge-omgevingen.

AMD onthult de Spartan UltraScale+-FPGA-familie. Spartan is een submerk van FPGA’s dat AMD in handen heeft gekregen met de acquisitie van Xilinx. De nieuwe chips zijn gebouwd met lage kosten in het achterhoofd. AMD mikt vooral op edge-applicaties, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, energiesector of industrie.

Zuinig met hoge I/O

De FPGA’s ondersteunen een hoge I/O (tot 572 I/O’s) en zijn uiteraard flexibel te integreren in verschillende toestellen of systemen. Ze werken met 3,3 volt. AMD bouwt de Spartan UltraScale+-familie met een combinatie van 28 nm- en 16 nm-procestechnologie. AMD wijst nog op het ingebouwde LPDDR5-geheugen en de ondersteuning voor PCIe 4.0 (8x). De chip zelfs meten nauwelijks één vierkante centimeter en hebben dus een kleine voetafdruk.

Gezien hun positie aan de rand van de IT-infrastructuur voorziet AMD de nodige beveiligingscapaciteiten. Ieder toestel met een Spartan UltraScale+-FPGA heeft een unieke vingerafdruk en ondersteunt geavanceerde (post-kwantum-)encryptie.

Beschikbaarheid

Net als de andere FPGA’s in AMD’s (ex-Xilinx-)portfolio worden de Spartal UltraScale+-FPGA’s ondersteund door de VIvado Design-suite en het Vitis Unified Software-platform. Hoewel AMD de Spartan UltraScale+-FPGA’s nu al aan de wereld voorstelt, zullen de chips pas in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home