43 procent lezers gebruikt eigen router of mesh-netwerk voor thuisinternet

router internet thuis

Een router van een provider, met of zonder versterkers, blijft de meest gebruikelijke optie, maar vier op tien lezers verkiest een eigen router of mesh-netwerk.

In een gedigitaliseerde maatschappij is goed internet thuis niet meer een luxe, maar bijna een basisbehoefte geworden. Zeker de hybride werker kan niet zonder een degelijke verbinding in alle hoeken van het huis. Niets vervelender dan connectieproblemen die een belangrijke videocall in het water doen lopen.

Aan de hand van een lezerspoll gingen we na hoe de Belgen voor hun thuisinternet zorgen. We wilden weten komen of onze lezers gebruik maken van de router die ze van hun internetprovider meegeleverd krijgen, of liever zelf een router of mesh-netwerk aankopen. 222 deelnemers vulden de poll in.

Versterking gevraagd

Het merendeel daarvan (56 procent) heeft thuis een router van de internetprovider staan. Welke provider, dat laten we voor deze poll in het midden. We maken wel een onderscheid of bij die router nog wifi-versterkers zijn geplaatst.

Dergelijke versterkers zijn vaak nodig in kamers waar de router geen of beperkt bereik heeft. 29 procent van de responden heeft nog één of meerder wifi-versterkers in huis, 27 procent heeft voldoende aan de router van de provider.

Doe het zelf

28 procent van de respondenten geeft aan zelf een router te hebben aangekocht, tegenover twaalf procent die gebruik maakt van een mesh-netwerk. Dat maakt samen dus 43 procent die eigen hardware voor thuisinternet zoekt. Dat België een doe-het-zelf-cultuur heeft, blijkt dus ook uit onze poll.

Slechts zeer zelden zorgt de werkgever voor een (beveiligde) router voor werknemers thuis. Dit werd door slechts 2 respondenten (1%) aangeduid. Dit toont aan dat de verantwoordelijkheid bij de werknemer ligt is om ervoor te zorgen dat die ook thuis bereikbaar is.

Benieuwd naar de resultaten van onze eerdere lezerspolls? Bekijk hier het overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home