Industry Strategy Symposium Europe vindt dit jaar in Brussel plaats

ISS Europe 2020, georganiseerd door wereldwijde sectororganisatie SEMI, strijkt in april van dit jaar in Brussel neer. Met de brexit in het achterhoofd worden de meest urgente strategische, sociale en economische behoeften van Europa te verkend.

Na Milaan vorig jaar is het in 2020 de beurt aan Brussel om als gaststad te dienen voor het Industry Strategy Symposium (ISS) Europe. ISS Europe 2020 wordt georganiseerd door SEMI: een wereldwijde sectororganisatie voor de elektronische logistieke ketting (lees: de brede halfgeleiderindustrie). Experts zullen zich van 1 tot 3 april onder andere buigen over actuele problemen in verband met duurzaamheid maar ook kijken hoe er betekenisvolle strategische vooruitgang mogelijk is op technologische gebieden die essentieel zijn voor het concurrentievermogen en de veiligheid van Europa.

“Europa staat centraal bij de ontwikkeling van strategieën voor wereldwijde concurrentie, trends op het gebied van elektronica-innovatie en de ontwikkeling van de digitale economie. Samenwerkingen tussen onderzoeks- en technologieorganisaties, bedrijven, kmo’s, universiteiten en regeringen zijn van cruciaal belang voor het creëren van innovatieve technologie en het gebruik van ecosystemen”, vertelt Laith Altimime, voorzitter van SEMI Europe. “ISS Europe is het belangrijkste forum voor het identificeren van uitgebreide netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden om het concurrentievoordeel in de digitale economie te maximaliseren”.

Aanwezigen

Onder andere Accenture, Infineon Technologies, Globalfoundries, ECSEL Joint Undertaking, de Association for European NanoElectronics ActivitiesS (AENEAS), Bosch, NXP Semiconductors en Nokia Bell Labs zullen op het driedaagse event aanwezig zijn.

De semiconductor-industrie in Europa is vandaag druk aan het werk. De EU wil de afhankelijkheid van buitenlandse fabrikanten graag verkleinen en wil de komende jaren een Exascale-supercomputer bouwen aan de hand van lokaal ontwikkelde hardware. Daarvoor richtte Europa het European Processor Initiatieve (EPI) op, dat in tandem met het EuroHPC-project voor de bouw van de supercomputers loopt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home