Cisco helpt IT- en applicatieteams dezelfde taal spreken

Cisco AppDynamics

Cisco onthult nieuwe productupdates voor AppDynamics en Intersight, die volledige zichtbaarheid en operationeel inzicht tussen infrastructuur- en applicatieteams faciliteren, waardoor zowel realtime als geautomatiseerde probleemoplossing mogelijk is om optimale applicatieprestaties te garanderen.

Applicaties vormen vandaag het kloppend hart van veel organisaties. Ze voeren niet langer alleen een ondersteunende functie uit, maar staan centraal in de business en zijn steeds vaker op de klant gericht. Die klant verwacht digitale ervaringen van hoog niveau en straft slechte ervaringen af. Volgens onderzoek van Cisco resulteert een vertraging van 100 ms op de laadtijd van een applicatie al in 7 procent minder conversie.

Terwijl bedrijven pivoteren naar een app-centrische organisatie, bestaat het risico dat operationele silo’s ontstaan tussen infrastructuurteams enerzijds en applicatieteams anderzijds. Die werken vaak naast in plaats van met elkaar, en schrikken er niet van terug om elkaar met de vinger te wijzen bij problemen.

Silo doorbreken

Techzine is deze week aanwezig op Cisco Live in Barcelona, waar het bedrijf onder meer nieuwe productupdates voor AppDynamics en Intersight presenteert, die deze operationele silo’s helpen doorbreken door IT- en applicatieteams dezelfde tools en data in handen te geven om problemen met app-prestaties te identificeren en proactief op te lossen.

“Deze nieuwe technologieën bieden volledige zichtbaarheid en diepgaande inzichten in alle aspecten van de infrastructuur door de lens van de applicatie”, verduidelijkt Liz Centoni, senior vice president voor Cloud, Compute & IoT bij Cisco. “Twee teams die voorheen niet met elkaar samenwerkten spreken nu dezelfde woordenschat.”

AppDynamics en Intersight

AppDynamics is Cisco’s tool voor het monitoren van de prestaties van applicaties. Met de nieuwe functie Experience Journey Map visualiseert het bedrijf het pad dat informatie binnen een applicatie aflegt doorheen de verschillende technologie-stacks om tot bij de eindgebruiker te raken. De applicatieprestaties worden gecorreleerd aan bedrijfsstatistieken om één enkel beeld te geven van de gebruikservaring en het effect op bedrijfsprestaties.

Cisco’s Intersight Workload Optimizer introduceert dan weer nieuwe mogelijkheden voor het IT-team om workloads en kosten van hybride applicatie-architecturen (on-premises en in de cloud) te optimaliseren. De tool gebruikt historische en realtime data om potentiële problemen proactief te markeren en opportuniteiten aan te duiden om kosten als gevolg van overprovisioning te verlagen. Bovendien kan het de oorzaak van verminderde applicatieprestaties bepalen, ongeacht of die zich op het applicatieniveau, de VM- of containerlaag, of diep in de opslag-, compute- of netwerkhardware bevindt.

AppDynamics en Intersight Workload Optimizer zijn vanaf het tweede kwartaal van 2020 beschikbaar als extra opties bovenop bestaande licenties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home