Z-mainframes van IBM Cloud lanceren voor het einde van de maand

IBM's Global Center for Watson IoT in Munich, Germany

Vanaf morgen krijgen bepaalde regio’s toegang tot het Z-mainframeplatform via de IBM cloud. Het gaat niet echt over een algemene beschikbaarheid, er zijn namelijk enkele voorwaarden waaraan een bedrijf moet voldoen vooraleer het toegelaten wordt op de service.

Op 30 juni maakt IBM het Z-mainframeplatform beschikbaar via de eigen cloud. Het volgt een experimentele bèta op, dat de naam IBM Wazi as-a-service droeg. De technologiereus zal virtuele machines uitrollen met daarop z/OS.

lees ook

IBM biedt toegang tot Z-mainframes in de cloud

België nog niet bediend

De service is alleen zichtbaar voor IBM-klanten en zij moeten een verkoopproces starten om toegang tot het Z-mainframeplatform te krijgen. Het platform heeft als doel een test- en ontwikkelingsomgeving te creëren. Ontwikkelaars kunnen namelijk aande slag met de voordelen van een ontwikkelomgeving in de publieke cloud.

Belgische bedrijven moeten sowieso nog wachten. IBM lanceert het platform namelijk nog niet voor onze regio. Het is onduidelijk wanneer daar verandering in komt. Voorlopig heeft het bedrijf geen officiële aankondiging naar buiten gebracht en is er alleen beperkte informatie te vinden in het productoverzicht.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home