Xcode van Apple krijgt AI en maakt coderen eenvoudiger 

Apple - Xcode 16

Apple brengt verbeteringen aan Xcode en Swift Assist om de app-ontwikkeling bij ontwikkelaars te stimuleren. 

Op WWDC24 kondigde Apple nieuwe tools aan voor ontwikkelaars. Deze omvatten verbeteringen aan Xcode en Swift Assist. Met behulp van AI kunnen ontwikkelaars nu sneller code creëren op een veilige manier, aangezien alles lokaal wordt uitgevoerd. Hiermee wil Apple de productiviteit van ontwikkelaars verhogen, met oog op veiligheid en privacy.  

Xcode 16 voor ontwikkelaars

De grootste aankondiging voor ontwikkelaars op het WWDC van Apple heeft betrekking op Xcode 16. Apple brengt verbeteringen aan de toolkit waarmee ontwikkelaars apps bouwen. De nieuwe Xcode heeft als doel de productiviteit te verhogen, met behulp van Swift Assist. Dit dient als een metgezel voor alle codeertaken en is naadloos geïntegreerd in Xcode. Het kent de nieuwste Software Development Kits (SDK’s) en Swift-taalfuncties, zodat ontwikkelaars altijd de nieuwste codefuncties krijgen die binnen hun project passen. 

lees ook

Apple lanceert Apple Intelligence in groot inhaalmanoeuvre

Swift Assist maakt gebruik van een model dat in de cloud draait en is gebouwd met privacy en beveiliging in het achterhoofd. Code van ontwikkelaars wordt alleen gebruikt om verzoeken te verwerken, en niet om machine learning-modellen te trainen.  

Codevoltooiing

Verder bevat Xcode 16 ook een functie voor voorspellende code. Het voltooien van code wordt mogelijk gemaakt door Apple Silicon en machine learning-verbeteringen in macOS Sequoia. Bovendien worden ze lokaal uitgevoerd op het apparaat van de ontwikkelaar. Zo blijft de code volledig privé en kunnen ontwikkelaars ook offline de meest relevante suggesties ontvangen.  

Verder kondigt Apple ook nieuwe zakelijke API’s, verbeteringen aan TestFlight en nieuwe functies voor de App Store aan, om gebruikers te helpen bij het ontdekken van apps.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home