Windows Subsysteem voor Android krijgt toegang tot Windows-mappen

Windows 11 Android app

Microsoft geeft het Subsysteem voor Android toegang tot mappen en bestanden binnen de structuur van Windows 11.

Met een belangrijke (preview)-update geeft Microsoft het Windows Subsysteem voor Android toegang tot het bestandssysteem van Windows. Dat betekent dat Android-applicaties die op Windows draaien, toegang krijgen tot de bestanden en mappen binnen Windows.

Beperkte toegang

De toegang is niet onbeperkt. Als gebruiker moet je toestemming geven. Bovendien worden enkel bestanden binnen de mappenstructuur van de Windows-gebruiker gedeeld. Externe drives worden dus niet ondersteund en Android-apps krijgen geen toegang tot bijvoorbeeld Program Files of de Windows-map. Bepaalde bestandstypes zoals .exe-bestanden kan je om veiligheidsredenen niet delen van Android naar Windows.

Omgekeerd zijn Android-bestanden binnen Windows toegankelijk via /sdcard/Windows. Wat op andere plekken staat, is niet beschikbaar. Microsoft wijst erop dat het Subsysteem antivirussoftware gebruikt om bedreigingen tegen te houden, zodat het bestandsdelen niet voor extra risico’s zorgt.

Microsoft geeft nog aan dat bestanden slepen vanuit een Windows-map naar een app ook kan werken, als de Android-applicatie in kwestie dat ondersteund. Tot slot kunnen ontwikkelaars apps ook beroep laten doen op een gedeeld klembord, al is dat niet nieuw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home