Windows ML wordt standalone om oudere systemen te ondersteunen

microsoft

Microsoft maakt bekend dat Windows ML, het API voor machine learning op Windows apparaten, vanaf nu een standalone-pakket zal zijn. Het pakket kan toegevoegd worden aan elke Windows app. Windows ML biedt ondersteuning voor cpu-inferentie vanaf Windows 8.1 en GPU hardware-acceleratie vanaf Windows 10 1709.

Nu Windows ML een standalone pakket is, wordt het voor ontwikkelaars makkelijker om Windows-apps gebaseerd op AI aan te bieden met vergelijkbare features. Voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers van deze apps zorgt de verandering voor verbeterde in-app ervaringen.

Met Windows ML kunnen ontwikkelaars getrainde machine learning modellen gebruiken voor Windows apps geschreven in C#, C++, JavaScript of Python. Ontwikkelaars kunnen deze applicaties lokaal op een Windows device bouwen, maar ook op een Windows Server machine. Windows ML evalueert het getrainde model en regelt de hardware abstractie. Hierdoor kunnen ontwikkelaars zich richten op zowel cpu’s als grafische kaarten en zelfs AI-accelerators.

Eenvoudiger proces voor ontwikkelaars

“We begrijpen de complexheid waar ontwikkelaars mee te maken hebben bij het bouwen van applicaties die een goede gebruikerservaring bieden en ondertussen een breed klantenbestand bereiken”, schreef Nick Geisler, senior program manager van het Windows AI-platform, in een blog

In zijn blog zegt Geisler dat Windows ML is ontwikkeld om het toepassen van machine learning makkelijker te maken, zodat ontwikkelaars zich kunnen richten op het maken van innovatieve applicaties. Om hiervoor te zorgen biedt Windows ML betrouwbare en hoogwaardige resultaten voor de hele breedte van Windows hardware. 

Gebruik van Windows ML in Windows apps

Windows ML kwam ongeveer een jaar geleden uit. Sinds die tijd is het platform gebruikt in een aantal populaire Windows apps. Zo gebruikt Windows Photos het platform om fotocollecties te organiseren en benut Windows Ink het platform voor het analyseren van handschriften en het omzetten van handgeschreven tekst naar getypte tekst. 

Naast het standalone maken van ML, maakt Microsoft ook bekend van plan te zijn het Windows ML API en een DirectML execution provider naar het ONNX Runtime GitHub project te brengen. Hierdoor kunnen developers de API set kiezen die het meest geschikt is voor hun app. Vanaf deze week wordt de Windows ML en Direct ML preview als bron beschikbaar. Dit zal inclusief instructies en voorbeelden voor het bouwen en gebruiken van voorgebouwde pakketten voor CPU-toepassingen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home