Vraag naar Python-ontwikkelaars daalt, applicatie-ontwikkeling zit in de lift

python

Sinds 1 maart is het aantal sollicitatiegesprekken voor Python-ontwikkelaars en front-end engineers aanzienlijk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van HackerRank, een online banenplatform voor developers. Volgens hen is het aantal Python developers dat wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek gedaald met 27%. 

Eerder dit jaar maakten we nog bekend dat Python populairder dan ooit was. Ondanks deze populariteit blijkt het de laatste tijd voor Python developers moeilijker om aan een baan te komen. 

Ook op andere gebieden is het aantal banen de afgelopen tijd afgenomen. Zo waren er 34% minder uitnodigingen voor een sollicitatiegesprek voor front-end engineers en was er een daling van 5% voor full-stack engineers. De data van HackerRank zijn gebaseerd op online sollicitatiegesprekken met zo’n 35.000 developers sinds 1 maart 2020. 

De cijfers van HackerRank komen overeen met die van wervingssite Indeed. Afgelopen juli waren er 43% minder vacatures voor data-scientists vergeleken met juli vorig jaar. Over de hele IT-sector zien we dat er 36% minder vacatures open staan. Deze cijfers zien er slechter uit dan het gemiddelde voor de hele markt. Gemiddeld gezien was er een daling van 21% in het aantal vacatures.

Ook goed nieuws

Hoewel er in zijn geheel minder banen zijn, zien we op sommige gebieden ook een stijging. Zo is het aantal sollicitatiegesprekken met applicatie-developers met 61% gestegen sinds maart. Deze cijfers weerspiegelen de focus die bedrijven hebben tijdens deze pandemie. 

“Elk bedrijf dat wil blijven bestaan tijdens deze pandemie wordt gedwongen om hun online aanwezigheid te creëren of verbeteren. Anders lopen ze het risico een ongekende golf aan nieuwe gebruikers mis te lopen.” Zo verklaart HackerRank CEO Vivek Ravisankar. 

Opvallend is dat er volgens de cijfers van HackerRank een stijging van 2235% is in het aantal sollicitatiegesprekken met stagiaires. Ravisankar verklaart het als volgt: “Voor bedrijven die in staat zijn personeel te blijven aannemen is dit een kans om jong talent mee te pakken voordat de concurrentie ze ontdekt.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home