Visuele low-code omgeving AWS Amplify Studio laat ontwikkelaars sneller apps bouwen

AWS kondigt Amplify Studio aan: een low-code ontwikkelomgeving waarmee full stack programmeurs hun toepassingen op een visuele manier kunnen bouwen.

AWS introduceert op Re:Invent Amplify Studio. Dat is een low-code ontwikkelsuite gericht op programmeurs die vragen vanuit de business sneller naar functionele toepassingen willen vertalen. Amplify Studio laat gebruikers toe om op een visuele manier componenten aan elkaar te klikken om zo een toepassing in grote lijnen te bouwen. Voor nauwkeurige tweaks kunnen ontwikkelaars dan alsnog in de code duiken. CTO Werner Vogels laat voorstaan dat de cloudreus vooral front-end ontwikkelaars in gedachten had bij de bouw van Amplify Studio.

Klikken, slepen en coderen

AWS Amplify Studio is nochtans een full stack-oplossing waarmee je zowel een front-end in elkaar kan knutselen als een back-end kan linken. Dankzij de visuele ontwikkelomgeving kan je de back-end in theorie zonder al te veel specifieke kennis bouwen. “De tool werkt met snippets van code”, verduidelijkt Jean-Pierre Le Goaller, Head of AWS Technology and Solutions Architecture in de Benelux. “Die kunnen ontwikkelaars slepen maar de omgeving is een echte IDE. Je kan in de code gaan om die aan te passen. Het is niet puur drag and drop.”

lees ook

Waarom België achterloopt op Nederland in de adoptie van low-code en no-code

Langs de voorkant voorziet Amplify Studio ontwikkelaars van een uitgebreide React UI-bibliotheek met aanpasware componenten. Nieuwsfeeds, contactformulieren, e-commerce-componenten en meer zijn al voorzien. Alles is verbonden met de interfacedesigntool Figma. Zo kunnen ontwikkelaars in Figma een interface bouwen en die via Amplify Studio van logica voorzien en met data in de back-end verbinden. AWS Amplify Studio is per direct beschikbaar als publieke preview.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home