Visual Studio werkt aan een redesign en wil jouw mening horen

Microsoft Visual Studio

De eerste ontwerpen geven een duidelijke richting aan waar Microsoft naartoe wil. Het wil nu van de ontwikkelaars horen of zij die visie delen.

Ontwikkelaars hebben er lang op moeten wachten, maar Visual Studio krijgt eindelijk een visuele redesign van Microsoft. Omdat eerdere aanpassingen vaak gepaard gingen met heel wat opmerkingen van ontwikkelaars, speelt de softwaregigant nu open kaart.

Wat onmiddellijk opvalt, is een meer moderne, samenhangende look. Het nieuwe design ademt meer dankzij extra witruimte in de menu’s en een minder drukke knoppenreeks. Microsoft wil met de redesign meer focussen op de code op het scherm en zo weinig mogelijk afleiding bieden. Tabs krijgen een ronde afwerking en accentkleuren, net als de tool-vensters. Op het eerste zicht lijkt alles eerder subtiel, maar mogelijk heeft niet elke ontwikkelaar hetzelfde oordeel.

Visual Studio screenshot

Op de Visual Studio blog wijst Microsoft naar verbeteringen binnen de command shelf, menu’s tool window chrome en document tabbladen. Er is ook een apart ticket aangemaakt waar ontwikkelaars opmerkingen of suggesties kunnen delen. Alle veranderingen kan je hier in detail bekijken.  

Het nieuwe Fluent designsysteem is de hoofdreden waarom Microsoft Visual Studio op de schop doet. De afgelopen jaren werden al kleine aanpassingen doorgevoerd in de IDE, maar een echt grote redesign is al geleden van 2012.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home