Microsoft stelt Visual Studio 2022 en .NET 6 algemeen beschikbaar

Visual Studio 2022

Visual Studio 2022 en .NET 6 zijn voortaan beschikbaar voor het grote publiek. Microsoft heeft beide publiekelijk gemaakt op 8 november.

Microsoft heeft zowel Visual Studio 2022 als .NET 6 algemeen beschikbaar gemaakt.

Visual Studio 2022

De Release Candidate (v17.0) werd op 14 oktober al beschikbaar gesteld, ruim voor de deadline van 8 november.

Volgens de aankondiging focust de nieuwe versie op mogelijkheden om sneller te bewerken en fouten te verwijderen. Daarvoor heeft Microsoft verschillende programma’s en mogelijkheden toegevoegd. De belangrijkste zijn volgens de aankondiging:

  • IntelliCode: een AI-assistent die volledige regels van de code kan aanvullen.
  • Hot Reload: dit programma werkt samen met .NET en C++ en laat ontwikkelaars toe de code meteen te updaten.

De belangrijkste ontwikkeling in Visual Studio 2022 blijft toch de overstap naar 64-bit. Volgens Microsoft kan de versie daardoor beter gebruik maken van alle systeembronnen, zeker tijdens het werken aan complexere oplossingen voor een langere periode.

Microsoft voegt aan die bewerking nog enkele cijfergegevens toe. In de vroege testperiode zouden gebruikers het programma dagenlang kunnen draaien, zelfs wanneer het programma 700 of meer projecten bevat.

Bron: Microsoft

lees ook

Microsoft Visual Studio 2022 krijgt zes nieuwe sjablonen

.NET 6

Het ontwikkelingsplatform .NET 6 is beschikbaar gemaakt voor Windows, Linux en macOS. Het zorgt voor een eengemaakt platform op cloud, desktop, IoT en mobiele applicaties, door het gebruik van dezelfde .NET-bibliotheken. Ook is het mogelijk code te delen over de verschillende online ruimtes heen, volgens Microsoft.

De nieuwe uitgave bevat C#10 en F#6. Deze release bevat opnieuw opgebouwde compilertools en veel nieuwe API’s.

.NET 6 is de eerste uitgave die Apple Arm64 Silicon en Windows Arm64 ondersteunt. Het ontwikkelingsplatform zal drie jaar lang ondersteuning krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home