UiPath zet in op enterprise en AI met grote update

uipath

UiPath richt zich met een update van zijn UiPath Platform op grote bedrijven die automatisering op schaal omarmen. Zij krijgen uitgebreide beheerstools. Verder voorziet UiPath het platform van extra AI-integratie en andere verbeteringen.

Na een succesvolle beursgang sleutelt UiPath verder aan zijn UiPath Platform. De RPA- en automatiseringsspecialist richt zich daarmee op grote enterprises die een veelvoud aan bots inzetten. Het is niet altijd eenvoudig om die te beheren en daar moet de lancering van Automation Ops verandering in brengen.

Automation Ops is een cloud/web-gebaseerde toepassing op maat van administrators. Zij kunnen via de tool beleidsregels uitwerken voor gebruikers van automatiseringsoplossingen maar ook ontwikkelaars. Automation Ops zit nauw verweven met UiPath Studio en UiPath Assistant, en geeft beheerders het juiste gereedschap in handen om een grote uitrol van automatiseringsbots op een gecentraliseerde manier te beheersen. De tool is per direct beschikbaar voor bestaande klanten van UiPath.

AI en cloud

In UiPath Platform 21.4 stopt het bedrijf verder nieuwe implementatie van AI. Die neemt de vorm aan van een nieuwe Task Mining-functie. Via machine learning probeert die tool uit beschikbare data te distilleren welke repetitieve taken het vaakst voorkomen. Die schuift de tool dan naar voren als mogelijke doelwitten van automatisering, zonder dat de hele affaire een impact heeft op het werk van werknemers.

De update van het platform heeft verder nog een heleboel kleinere vernieuwingen aan boord. Zo zit process mining nu netjes in de Automation Hub. Gebruikers krijgen een veelvoud aan tools waarmee ze automatisering in de cloud kunnen uitwerken of bestaande automatiseringen naar de cloud kunnen verplaatsen. De UiPath Automation Cloud-bots hebben als voordeel dat ze een schaalbare capaciteit bieden, zonder dat een organisatie on-premises-hardware moet voorzien. UiPath Insights maakt ook de sprong naar de cloud, zodat je snel kan zien hoe bots presteren maar ook wat de ROI is.

RPA als motor voor transformatie

“Nu automatisering aan belang wint binnen organisaties, brengt extra controle gecombineerd met de kracht van AI-inzichten en flexibel cloudmanagement een betere ervaring naar gebruikers”, zegt Ted Kummert, EVP Products en Engineering bij UiPath nog over de vernieuwingen.

lees ook

Iedereen app-ontwikkelaar met de kracht van RPA

UiPath is een belangrijke speler in de snelgroeiende RPA-markt. De coronapandemie dwingt bedrijven om efficiënter te werken en RPA-technologie laat verregaande automatisering toe zonder enorme investeringen. De technologie, die op basis van de gebruikersinterface van programma’s werkt, kan praten met legacy-toepassingen zonder API’s en zo oud en nieuw samensmelten. Dat geeft schaarse werknemers dan weer de kans om hun talenten in te zetten waar ze meerwaarde bieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home