Salesforce dropt beta-versie van Code Builder

Salesforce

Twee jaar na de aankondiging lanceert Saleforce de bètaversie van Code Builder, een web-based IDE-platform (Integrated Development Environment). de CRM-specialist omschrijft Code Builder als een ontwikkelaarsomgeving geoptimaliseerd voor Salesforce.

Zoals aangekondigd twee zomers geleden stelt Code Builder, aangedreven door Amazon Web Services (AWS), ontwikkelaars in staat om een IDE te creëren in hun browser vanuit de eigen Salesforce-organisatie.

Code Builder komt met ondersteuning voor Salesforce Frameworks en is vooraf geïnstalleerd met tooling zoals Salesforce Extensions. Functies als code completion, search en refactoring zijn ook opgenomen.

De IDE speelt in op programmeertalen zoals Apex en Lightning Web Components, ontwikkeld door Salesforce. Apex wordt vaak gebruikt om software-as-a-service (SaaS)-apps op te bouwen bovenop CRM-platforms. Lightning Web Components zijn dan weer aangepaste webelementen opgebouwd met HTML en JavaScript. Met Code Builder kunnen ontwikkelaars wijzigingen testen en implementeren en een Salesforce Object Query Language-opdracht bouwen en uitvoeren. Code Builder heeft eveneens een integratie met versiebeheersystemen zoals GitHub.

Voel je thuis in Code Builder

In de blog post schrijft Salesforce Lead Developer Mohith Shrivastava dat Code Builder wordt geleverd met dezelfde set extensies als in het Salesforce Extensions pack voor Visual Studio Code, en de ‘look and feel’ is vergelijkbaar met de Visual Studio Code User Interface. “Dus als je een Visual Studio Code-gebruiker bent en onze tools zoals het Salesforce Extensions pack hebt gebruikt, zou je je thuis moeten voelen.”

Goed om weten: Salesforce stelt een maximumgebruik van 20 uur in 30 dagen in voor de duur van de bèta. Wijzigingen opslaan gebeurt via een org of moet vastgelegd in bronbeheer. Salesforce belooft niet dat Code Builder-omgevingen niet zonder waarschuwingen zullen worden verwijderd. Bovendien zal het alle bèta-omgevingen verwijderen voordat Code Builder algemeen beschikbaar wordt.

Ondersteuning voor Code Builder én VS Code

Salesforce beoogt met de lancering van Code Builder niet om zich los te maken van desktop IDE’s. “Onze strategie is om één set IDE-extensies te hebben die klanten kunnen gebruiken vanuit Visual Studio Code of Code Builder,” aldus Shrivastava. “Vandaar dat we zullen doorgaan met het bouwen en onderhouden van het Salesforce Extensions pack om zowel VS Code op desktop als Code Builder in de browser te ondersteunen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home