Red Hat Enterprise Linux 8.5 Beta is beschikbaar om te testen

RHEL Red Hat

Neem een blik op de toekomst met de bètaversie van RHEL 8.5. Je hebt niet langer een specifiek bèta-abonnement nodig om het OS te testen. Elk Red Hat-account kan ermee aan de slag.

Wat mag je verwachten in de RHEL 8.5 beta? De webconsole krijgt een grondige update en biedt meer duidelijkheid rond prestaties. Je kan voortaan handig CPU, geheugen, opslag en het netwerk beter monitoren op pieken en waarom ze gebeuren. Je kan voortaan ook live de kernel patchen via de webconsole. Voordien moest je hiervoor een shell gebruiken.

Red Hat integreert het Ansible DevOps-programma nog dieper in RHEL. Systeemrollen gebruiken nu Ansible-rollen en modules om RHEL-services te configureren, automatiseren en beheren. In de bèta kan je onder andere aan de slag met rollen voor Microsoft SQL Server, VPN, Postfix, timesync en opslag. Een overzicht van alle systeemrollen kan je hier terugvinden.

Een andere belangrijke update is OpenJDK 17, de meest recente opensource referentie-implementatie van Java SE.  

Indien de bèta goed verloopt, plant Red Hat een publieke lancering van RHEL 8.5 begin november. Tot dan kan iedereen met een Red Hat-account aan de slag met de testversie van RHEL 8.5. In tegenstelling tot vroeger heb je namelijk niet langer een bèta-abonnement nodig. Elk account komt met een oneindig aantal Red Hat Beta Access-abonnementen.

lees ook

Vendor lock-in in de cloud: overroepen risico of echt probleem?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home