Red Hat verhuist VM’s naar containers met migratietoolkit

Red Hat lanceert een migratietoolkit voor virtualisatie: een tool die organisaties helpt om virtuele machines naar Red hat OpenShift-containers te migreren.

Red Hat wil graag dat organisaties containers omarmen, maar dat is niet altijd even vanzelfsprekend. Heel wat organisaties vertrouwen op een veelvoud aan virtuele machines om toepassingen te draaien. Daarom lanceert de opensource-specialist nu de een toolkit om VM’s op grote schaal naar containers te verhuizen: de Konveyor Forklift Operator.

Konveyor Forklift Operator is een suite van migratietools om VM’s naar het OpenShift-containerplatform van Red Hat te krijgen. De suite werkt met OpenShift 4 en is verkrijgbaar via OperatorHub.

Ontwikkelaars moeten de juiste credentials voor de bron en de bestemming van hun VM’s ingeven, die vervolgens mappen naar de juiste infrastructuur en een plan uitwerken om de VM te migreren. Staat alles klaar, dan voeren de tools de migratie automatisch uit.

Automatische analyse

De toolkit bevat analyse-capaciteiten waarmee eventuele problemen worden gedetecteerd voor de migratie wordt uitgevoerd. Dat gebeurt aan de hand van een scan van de virtuele machine. Ontwikkelaars zien vervolgens waar er mogelijk problemen schuilen, en hoe ze die eventueel kunnen oplossen.

De oplossing volgt de OpenShift Virtualization-dienst op die Red Hat in 2020 lanceerde. Daarmee was het al eenvoudiger voor ontwikkelaars om applicaties gebouwd voor traditionele virtuele machines over te zetten naar containers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home