Red Hat OpenShift ondersteunt Windows-containers

Red Hat breidt zijn OpenShift-platform uit met ondersteuning voor Windows-containers. OpenShift kan de containers voortaan beheren en draaien naast Linux-containers, zodat IT-specialisten kunnen vertrouwen op een enkele softwarestack.

Linux-specialist Red Hat gaat Windows-containers ondersteunen met Red Hat OpenShift. Dat opensource-Kubernetesplatform is al erg populair voor het beheer van Linux-containers. De toegevoegde ondersteuning voor Windows-containers moet ervoor zorgen dat organisaties met één enkele softwarestack toekomen voor al hun containernoden.

Integratie

De ondersteuning neemt de vorm aan van de integratie van de Windows Machine Configurator (WMCO) als OpenShift-operator in OpenShift. De WMCO is gebaseerd op het Kubernetes-framework, waar ook Red Hat zijn oplossing voor bouwde. Wie Red Hat OpenShift gebruikt, krijgt toegang tot de Windows Machine Configurator via de Operator Hub. Van daaruit kunnen IT-experts hun Windows-containers met de OpenShift-console beheren.

De geïntegreerde oplossing ondersteunt .NET Core-applicaties, .NET Framework-toepassingen en andere Windowsgebaseerde containers. De integratie zorgt ervoor dat Linux-containers en Windows-containers niet meer in afzonderlijke silo’s in de IT-omgeving draaien. Het eengemaakte beheer moet voor meer flexibele en geoptimaliseerde hybride omgevingen zorgen.

De functionaliteit is per direct beschikbaar overal waar OpenShift draait, van bare-metal servers tot Microsoft Azure, AWS, Google Cloud en de IBM Cloud. Ondersteuning voor VMware vSphere is opkomst.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home