Red Hat OpenShift omarmt ARM verder met heterogene clusters

Red Hat Openshift

OpenShift versie 4.11 bevat een technische preview waarmee je ARM- en x86-applicaties naast elkaar kan draaien in een enkele cluster.

Red Hat maakt OpenShift steeds meer compatibel met ARM-hardware. Eerder dit jaar voegde het containerplatform al ondersteuning toe voor AWS Graviton ARM-chips met versie 4.10.

Eerder deze week debuteerde OpenShift versie 4.11 met een aantal vernieuwingen waaronder een agent-based installer en een hoger niveau van FedRAMP-compliance. De update ondersteunt voortaan ook meer uitrolconfiguraties waaronder de mogelijkheid om te draaien in Nutanix-omgevingen.

Een interessante extra binnen versie 4.11 is de technische preview van heterogene clusters. Hiermee kan je x86-applicaties naast ARM-toepassingen draaien in één OpenShift-cluster. Je kan ARM-gebaseerde nodes toevoegen aan bestaande x86-clusters. Red Hat benadrukt dat het om een test gaat. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer de functie productieklaar zal zijn.

“In toekomstige versies plannen we nog veel meer rond deze functie. Dit is nog maar een vroeg proevertje om de eerste honger te stillen”, aldus Red Hat.

De functie is vandaag enkel in test beschikbaar binnen Microsoft Azure.

Eerder stuurde Red Hat nog een bijdrage naar ITdaily om te benadrukken dat opensource vandaag belangrijker is dan ooit. De tekst kan je hier lezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home