Red Hat kondigt updates aan voor Ansible Automation Platform

Red Hat

Er komt een serie updates voor het Ansible Automation Platform van Red Hat aan. Met dit platform kunnen developer-teams resources voor het automatiseren van applicaties en infrastructuur creëren en delen. 

Als onderdeel van de updates gaat het Ansible Automation Platform betere mogelijkheden bieden voor analytics. Daarnaast komt er een nieuwe en betere manier om automatisering-resources te beheren en wordt er meer gecertificeerde content voor automatiseringen toegevoegd. 

Het Ansible Automation Platform werd vorig jaar geïntroduceerd. Het platform is ontworpen om automatisering op grote schaal gemakkelijker te maken voor teams binnen grote bedrijven. Volgens Red Hat is het doel van het platform om het voor bedrijven mogelijk te maken ‘meer te doen met minder’. Gezien de turbulente periode waar we momenteel inzitten is dat doel momenteel relevanter dan ooit. 

Te verwachten updates

De updates zullen de komende tijd één voor één worden uitgerold. Eind mei kunnen we de Automation Services Catalog verwachten. Hiermee krijgen organisaties een manier om de controle te houden en aan de compliance-eisen te voldoen die nodig zijn om automatisering uit te breiden binnen het gehele bedrijf. Als onderdeel van de catalogus kunnen bedrijven gebruikmaken van lifecycle management voor automatiseringsmiddelen. 

Een andere update die we de komende tijd kunnen verwachten is de toevoeging van meer gecertificeerde content aan de Ansible Content Collection. Hierdoor wordt het makkelijker voor gebruikers om content zoals modules, plug-ins, rollen en playbooks te delen en gebruiken. Op dit moment zijn er meer dan 1.200 gecertificeerde Ansible Modules beschikbaar. Afgelopen november waren dat er nog maar 100.

De laatste nieuwe update die Red Hat aankondigde, is de toevoeging van analytics-functies en -mogelijkheden. Deze functies maken het voor gebruikers makkelijker om te zien hoe de geautomatiseerde acties presteren. 

Met de nieuwe analytics-functies wordt het makkelijker om automatiseringen te filteren. Gebruikers kunnen filteren op individuele Red Hat Ansible Tower-clusters en op datum. Ook bevatten de nieuwe functies voor analyse verbeterde statistieken over het totaal aantal keer dat een automatisering is gedraaid, de totale tijd, de gemiddelde tijd en de succesratio. Daarnaast kunnen gebruikers zien welke taak het vaakst misgaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home