Quick Builder zorgt voor low-code integratie van Google Maps in eigen toepassingen

Google lanceert Quick Builder: een low-code tool voor de integratie van locatiediensten in zelfgebouwde toepassingen.

Google introduceert Quick Builder. Dat is een tool waarmee je API’s voor locatiegerelateerde taken op basis van Google Maps kan ontdekken en integreren. Met een minimum aan code kan je zo ervaringen die gebruik maken van de locatiediensten van Google Maps aanpassen aan de noden van je eigen toepassing. Google voorziet Quick Builder aanvankelijk van drie zogenaamde ‘ervaringen’.

Drie componenten

Eerst is er Locator Plus. Dat is een tool die klanten van een bedrijf helpt om snel een fysieke locatie op een kaart te vinden. De klant ziet dan meteen de openingsuren, beschikbare diensten, foto’s en eventueel reviews. Google richt zich hiermee onder andere op winkelketens of banken die hun klanten snel willen tonen waar de dichtstbijzijnde bankautomaat staat.

Adress Selection is ontwikkeld op maat van webwinkels. De integratie werkt op basis van de Place Autocomplete API. Wanneer klanten hun adres moeten ingeven voor bijvoorbeeld een levering, gaat dat via deze ervaring een stuk sneller aangezien het adres automatisch wordt aangevuld.

Tot slot introduceert Google Neighborhood Discovery in Quick Builder. Daarmee kan je eigen kaarten uitbreiden met extra informatie. Wie bijvoorbeeld locaties verhuurt of verkoopt kan bezoekers zo snel duidelijk maken wat er nog allemaal beschikbaar is in de buurt.

Snelle integratie

De ervaringen zijn blokjes van code die je via een visuele interface aan je eigen noden aanpast. Je hebt dus erg weinig code nodig om de componenten te bouwen: enkele muisklikken volstaan. Vervolgens kan je de low-code-blokjes in je eigen toepassing integreren. Op termijn plant Google op Quick Builder met extra ervaring uit te breiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home