Oracle opent eigen applicatieplatform voor klanten en partners

Redwood Oracle

Oracle stelt het platform waarop het zelf cloudtoepassingen ontwikkelt open voor klanten en partners. Zo kunnen zij applicaties met een consistente gebruikerservaring ontwikkelen.

Oracle opent zijn Applications Platform voor derden. Dat platform is de fundering van de toepassingen die Oracle zelf ontwikkelt voor zijn cloudplatform. De softwarereus wil nu klanten en partners de kans geven om met dezelfde tools aan de slag te gaan. Dat maakt het voor hen eenvoudiger om zelf zakelijke toepassingen te ontwikkelen met een consistente en overzichtelijke gebruikersinterface.

Aan de slag met Oracle-componenten

Het Oracle Applications Platform laat ontwikkelaars toe om verschillende handige componenten te omarmen, zoals Redwood UX, een zelflerende recommendation-engine en tools voor conversationele ervaringen. Verder bevat het platform oplossingen voor telemetrie en low-code oplossingen waarmee ontwikkelaars sneller resultaat kunnen bereiken. Oracle licht enkele van die componenten verder uit:

  • Redwood UX is een softwareontwikkelingstoolkit die ontwikkelaars binnen enterprises bouwstenen geeft om een gebruikersinterface in elkaar te zetten. Dat gaat vlot aan de hand van templates, referentietoepassingen en architecturen en design-gidsen.
  • Telemetrie maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om snel feedback van hun applicaties te verwerken om problemen op te lossen of verbeteringen uit te rollen. Die telemetrie zit verwerkt in de UX-componenten, zodat de capaciteit heel eenvoudig te integreren is.
  • Zoeken kan met een zoek-engine van Oracle zelf. De tool gebruikt AI en ML om bijvoorbeeld typfouten te negeren en kan zoeksuggesties bieden over verschillende toestellen heen.
  • Conversationele ervaringen komen van de ingebouwde Digital Assistent-componenten. Denk daarbij aan de eenvoudigere integratie van bijvoorbeeld een spraakinterface.
  • Datavisualisatie: Redwood bevat analytics-componenten van de Oracle Analytics Cloud waarmee ontwikkelaars datavisualisaties in applicaties kunnen stoppen.

Het platform houdt zichzelf up to date met updates iedere 90 dagen, die zonder downtime worden uitgerold.

Luisteren naar de klanten

De aankondiging past in de huidige visie van Oracle. “Vroeger wilde ons bedrijf misschien iets te veel oplossingen opleggen, maar de laatste jaren zijn we een partij die echt luistert naar wat onze klanten vragen”, zegt Jan Rosse, Country Lead voor Oracle Belux, vanuit CloudWorld in Las Vegas. Oracle begrijpt vandaag dat klanten altijd eigen functies zullen willen, eigen aan hun specifieke sector of land. Met het Application Platform kunnen die tools mooi aansluiten bij het bredere aanbod van Oracle zelf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home