Ook Google komt op de proppen met tekst-naar-video-tool

google tekst-naar-video
Bron: Google

Wat Meta kan, kan Google ook. Slechts enkele dagen nadat Meta een tool onthulde die tekst omzet naar video, lanceert Google zijn alternatief Imagen Video.

Tekst omzetten naar beeld, het is één van de technologische hypes van het moment. Tools zoals DALL-E produceren op basis van een tekstbeschrijving een realistisch beeld, maar Google en Meta staan al een stap verder. Meta demonstreerde Make-A-Video, een programma waarmee je tekst kan omzetten naar video. Dan kan Google natuurlijk niet achterblijven; hun antwoord heet Imagen Video.

lees ook

Meta demonstreert tool die tekst omzet naar video

Google’s Imagen Video weet zich tot op bepaalde manieren te onderscheiden van concurrerende tools. Zo slaagt Google erin om beelden te produceren aan een kwaliteit van 720p en 24 fps. Daarmee zien de beelden er realistischer uit, al merkt TechCrunch op dat de beelden nog lang niet televisiewaardig zijn. Ook zou Imagen Video een beter taalbegrip hebben, waardoor het in staat is om complexe tekstprompts om te zetten naar het juiste beeld.

imagen video google
Een video gemaakt met Imagen Video. Bron: Google

Om die resultaten te bekomen, zijn de algoritmen gevoed met veertien miljoen tekst-videocombinaties en zestig miljoen tekst-beeldcombinaties, bovenop nog eens meer dan vierhonderd miljoen beelden uit publieke databanken. Het onderzoekteam achter Imagen Video werkt nauw samen met Phenaki, een andere tekst-naar-video-tool die wordt ondersteund door Google en tekst kan omzetten naar video’s van maximaal twee minuten lang.

Risico is nog te groot

Imagen Video zal op dit moment nog niet beschikbaar komen voor het grote publiek. De onderzoekers bekennen dat het risico op dit moment te groot is dat de tool gewelddadige of seksuele content zou produceren. Dat moet eerst uit het systeem gehaald worden vooraleer de tool openbaar kan worden gemaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home