Officieuze distributie maakt rolling release van Ubuntu

Ubuntu krijgt continue updates via een officieuze versie. Die maakt gebruik van Devel-kanalen om de distributie permanent up to date te houden.

Rolling Rhino Remix geeft Ubuntu continue releases. Dergelijke continue of rolling releases worden steeds meer de standaard. Arch Linux is een pionier, maar vandaag kan je met een beetje goede wil zelfs stellen dat Microsoft met Windows aan een vorm van continuous delivery doet. Ubuntu zelf zit vastgeroest in een klassieker stramien met halfjaarlijkse updates. Dat lost Rolling Rhino op.

Devel-repositories

De distributie maakt daartoe gebruik van devel-repositories. Die bestaan voor iedere release maar worden doorgaans niet in productie gebruikt. Ze zijn eerder bedoeld voor ontwikkelaars. Met Rolling Rhino wordt je versie van Ubuntu constant geüpdatet aan de hand van de devel-releases, zodat het besturingssysteem permanent evolueert. Zo zijn er geen grote halfjaarlijkse releases meer.

In theorie zijn rolling releases een goede zaak, aangezien je zo steeds met de recentste versie van software werkt. De vraag is hier of de devel-versies wel voldoende getest zijn en de updates dus ook steevast meerwaarde met zich meebrengen.

Rolling Rhino Remix is een afzonderlijke distributie van Ubuntu, waarbij je zelf nog een beetje moet sleutelen om alles in gang te trappen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home