Nvidia kondigt goedkopere Jetson Nano 2GB aan

Nvidia Jetson Nano 2GB

Nvidia onthult zijn nieuwe GPU-accelerated single board computer: de Jetson Nano 2GB. De chip gaat later deze maand in de verkoop voor een prijs van 59 dollar. Met de relatief lage prijs hoopt Nvidia meer developers en hobbyisten te overtuigen om met Nvidia -producten te werken. 

Nvidia begon zijn lijn met GPU-accelerated single board computers in 2014 met de Jetson TK1. Het ontwikkelbordje kostte destijds 200 dollar en was gericht op gebruikers die van plan waren in de wereld van edge computing te stappen. Het systeem was ontworpen om hoge kwaliteit computing in een klein en energie efficiënt pakket te stoppen dat direct in producten kon worden geïntegreerd. 

Hoewel Jetson TK1 een indrukwekkend stuk hardware was, had de hacker en maker community er weinig interesse in. Het product was relatief duur en meer gericht op grote bedrijven dan consumenten. Als antwoord daarop bracht Nvidia de Jetson Nano uit. Dankzij zijn kleinere formaat en lagere prijs van 99 dollar was het product een stuk aantrekkelijker voor hobbyisten. Dit zorgde ervoor dat het aantal actieve Jetson developers meer dan verdrievoudigde sinds de introductie van de Nano. Met de Jetson Nano 2GB hoopt Nvidia het aantal developers verder uit te breiden met een nog lager prijspunt.

Jetson Nano 2GB vs. de orginele Jetson Nano

De nieuwe Jetson Nano 2GB is geen volledig nieuw apparaat. Het is een vernieuwde versie van de Jetson Nano die vorig jaar uit kwam. Het is nog altijd hetzelfde formaat, levert dezelfde hoeveelheid kracht en werkt met dezelfde Maxwell GPU. Het grootste verschil zit hem in de prijs en het feit dat de nieuwe chip slechts 2 GB heeft in plaats van 4 GB in de originele Nano. 

In een poging de prijs zoveel mogelijk te verlagen, heeft de Jetson Nano 2GB wat minder aansluitingen dan zijn voorganger. DisplayPort verdwijnt, in de plaats komt HDMI. Een van de twee CSI camera connectoren halen de schifting ook niet, net als de M.2 aansluiting en een van de vier USB-aansluitingen. Nvidia heeft deze keuzes gebaseerd op basis van de apparaten die gebruikers het meest aansluiten. De Jetson Nano 2GB is niet alleen afgeslankt, maar heeft ook een update gekregen. De ouderwetse voedingsconnector wordt vervangen door USB-C.

De hardware in de twee versies van de Nano is vrijwel identiek. De software die werkte op de vorige Nano, werkt waarschijnlijk ook op de nieuwe chip. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de halvering van het beschikbare RAM problemen kan opleveren voor sommige applicaties. 

AI en machine learning trainingsprogramma

Nvidia gebruikt de lancering van de Jetson Nano 2GB om ook van start te gaan met het Jetson AI Certification Program. In dit programma kunnen developers tutorials en video walkthroughs bekijken over van alles wat te maken heeft met AI. Het omvat de beginselen van het trainen van algoritmes tot praktische toepassingen zoals het voorkomen van botsingen en het volgen van objecten. 

Om de Jetson AI Specialist-cursus af te ronden en het certificaat te behalen, moeten deelnemers een opensource-project indienen in het Community Projects forum van NVIDIA en deze laten goedkeuren. 

Voor developers die wilden beginnen met AI en machine learning, was de originele Jetson Nano al een prima keuze. Nu de nieuwe Jetson Nano 2GB ook een training en certificeringsprogramma bevat, is de keuze alleen nog maar aantrekkelijker. En dat is precies wat Nvidia wil met zijn lancering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home