Nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelen van bots toegevoegd aan het UiPath Platform

robotic process automation rpa

Het RPA-platform van UiPath wordt opnieuw vernieuwd. De updates zorgen voornamelijk voor een eenvoudiger ontwikkelingsproces. Daarnaast zijn er ook kleine aanpassingen gemaakt om automatisering eenvoudiger in het bedrijfsproces te brengen en te beheren.

UiPath vernieuwt zijn RPA-platform. Met dat platform konden bedrijven altijd al aan de slag om repetitieve taken te automatiseren. Door de vernieuwing biedt UiPath alleen nog meer mogelijkheden aan voor de automatisatie. In een aankondiging deelt UiPath mee wat er allemaal vernieuwt.

UiPath Integration Service

Op het vernieuwde platform heeft UiPath een functie geïntroduceerd dat het al in zijn gamma had: de UiPath Integration Service. Ontwikkelaars kunnen door de functie RPA-bots ontwikkelen die kunnen communiceren met een programma door zowel de gebruikersinterface als door de applicatie programmeerinterface.  

Normaal verloopt dat communicatieproces over de relevante applicatie-interface. Dat klinkt logisch, maar heeft wel wat nadelen. Het grootste nadeel ontstaat als de applicatie-interface verandert door een software-update. De RPA-bots moeten op dat moment namelijk eveneens aangepast worden, wat veel tijd en werk vraagt in één keer.

Zodra RPA-bots werken met API’s, wordt dat probleem opgelost. Dat komt doordat API’s de communicatie tussen applicaties overnemen. Een aanpassing aan één deel betekent daarom niet dat de RPA-bot niet langer kan communiceren.  

lees ook

Op je wenken bediend door een API

De UiPath Integration Service combineert dan weer de twee vormen van communicatie. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de functie om taken te automatiseren die zowel steunen op moderne applicaties, met API’s, en oudere systemen.

Eenvoudiger ontwikkelen

Naast de integratie van de bestaande service, voegt UiPath nog nieuwe functies toe aan het platform. Die zijn er allemaal op gericht het ontwikkelingsproces te vereenvoudigen.

Zo is het voortaan mogelijk om RPA-automatiseringsworkflows te maken die draaien op Linux. Verder kunnen neurale netwerken worden geïmporteerd met de tool ML Ops Solution. Dat maakt het mogelijk om taken te automatiseren die gespecialiseerde machine learning van een externe partner vereisen.

Bedrijven die geen ontwikkelaars in huis hebben, kunnen op het platform aan de slag met Object Respository. Deze functie biedt toegang tot softwareblokken die zonder al te veel kennis van zaken kunnen worden samengevoegd tot automatiseringsworkflows.

Grenzen van RPA testen

“Door mogelijkheden die elkaar aanvullen op één plek samen te brengen en naadloze integratie daartussen te bieden, kunnen we verder gaan dan de bestaande RPA-grenzen, het speelveld voor ontwikkelaars drastisch uitbreiden en de totale impact van automatisering in de hele onderneming vermenigvuldigen en versnellen”, vertelt Param Kahlon, Chief Product Officer bij UiPath.

Snelheid is een strategie waar de CEO van UiPath, Daniel Dines, al jaren op inzet. Dat is nodig om het bedrijf te onderscheiden van de steeds groter wordende poel aan concurrenten. RPA is namelijk een belangrijk speelveld geworden, steeds meer aanbieders zijn er te vinden en een groter aantal ondernemingen omarmt het concept.

Mogelijkheden voor andere teams

Repetitieve taken worden namelijk in toenemende mate overgenomen door robots. Om de automatisering in de praktijk beter te laten verlopen, heeft UiPath ook nog Robot Auto-healing toegevoegd aan het platform. Dat programma kan technische problemen in beperkte maten opsporen en zelfstandig oplossen.

Beveiligingsteams krijgen door de vernieuwing dan weer endpointbescherming. Dat wordt mogelijk door de integratie met CrowdStrike. Ongeveer een maand geleden kondigde UiPath aan dat het een samenwerking aanging met het cybersecuritybedrijf. Endpointbeveiliging staat in dat partnerschap centraal.

lees ook

UiPath en CrowdStrike worden partners in RPA en security

Tot slot wordt UiPath Assistant verbeterd. Op die desktopapplicatie kunnen eindgebruikers toegang krijgen tot RPA-bots uit hun bedrijf. De assistent krijgt nu een update waardoor het eenvoudiger wordt om RPA-onderdelen van de UiPath Marketplace in te zien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home