Nieuwe gratis Windows 11 virtuele machines zijn nu beschikbaar

Startmenu Windows 11

Ontwikkelaars kunnen gratis met de nieuwste versie van Windows 11 aan de slag via een virtuele machine tot 24 januari 2024.

Wanneer er een belangrijke updatereeks achter de rug is, stelt Microsoft gratis licenties beschikbaar voor Windows 11 virtuele machines. Vorig jaar konden ontwikkelaars in juli en in november al aan de slag met een Windows 11-VM, telkens over een testperiode van twee maanden. Dit jaar was er al een testperiode van drie maanden in het voorjaar. Nu start opnieuw een testperiode voor ontwikkelaars.

De Windows 11 Development Environment (WDE) omvat de laatste nieuwe Windows 11-update (versie 2310) en biedt toegang tot de Windows 11 Enterprise SKU (build 22621.2283). Het besturingssysteem wordt geleverd met deze tools:

  • Visual Studio 2022 Community Edition met UWP, .NET Desktop, Azure, en Windows App SDK for C# workloads ingeschakeld
  • Windows Subsystem for Linux 2 ingeschakeld met Ubuntu geïnstalleerd
  • Windows Terminal geïnstalleerd
  • Developer mode ingeschakeld

Om de VM te gebruiken, heb je minstens 70 GB vrije schijfruimte nodig en 8 GB RAM. Je kan de omgeving gebruiken zonder activatie, je moet geen licentiesleutel aankopen. Tot 24 januari 2024 kan iedereen (ontwikkelaar of tester) gratis met de licentie aan de slag. Na die datum wordt je bureaublad zwart en begint het je lastig te vallen dat je de Windows 11-versie moet activeren.

Je kan de nieuwste Windows 11 virtuele machine via het Windows Developer Center downloaden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home