Microsoft brengt .NET 6 naar Ubuntu

ubuntu .net 6

Dankzij een samenwerking met Canonical kan Microsoft het coderingsplatform .NET 6 beschikbaar stellen voor Ubuntu.

“Deze verandering is een grote verbetering en vereenvoudiging voor Ubuntu-gebruikers.” Met deze woorden kondigt Microsoft aan dat het opensourceplatform .NET 6 vanaf nu beschikbaar is voor de Linuxdistributie Ubuntu 22.04. Het resultaat van een maandenlange samenwerking tussen Microsoft en Canonical. Ubuntu-gebruikers kunnen .NET 6 binnenhalen via apt-pakketten of via chiseled containers.

Microsoft en Canonical zullen in de komende maanden als partners blijven samenwerken om .NET vlot te doen integreren in het Ubuntu-ecosysteem. Zo zullen beide bedrijven informatie over potentieel ernstige kwetsbaarheden met elkaar uitwisselen zodat maandelijkse beveiligingsupdates de meest dringende problemen kunnen aanpakken. Grotere feature-updates voor .NET die Microsoft traditioneel jaarlijks uitrolt in november zullen dan vanaf april beschikbaar naar Ubuntu worden gebracht wanneer de Linuxdistributie zijn jaarlijkse grote update krijgt.

.NET 7 zit in de pijplijn

Microsoft lanceerde .NET 6 in november 2021 voor Windows, macOS en Linux. De softwarereus legde de focus in deze nieuwe versie op het creëren van een uniform platform op cloud, desktop, IoT en mobiele applicaties door gebruik te maken van eenzelfde bibliotheken. Daarbovenop kreeg .NET 6 ook een flinke prestatie-upgrade, ondersteuning voor ARM64 en de mogelijkheid om code over te zetten tussen verschillende online ruimtes. Voor een volledig overzicht van de nieuwe features in .NET 6 kan je bij deze blogpost terecht. In november wordt de lancering van .NET 7 verwacht, maar Microsoft zal de huidige versie nog tot en met eind 2024 ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home