Nederlandse browser Polypane mikt op ontwikkelaars

Polypane browser

Polypane, een browser specifiek gemaakt voor webontwikkelaars en -ontwerpers, is vanaf vandaag verkrijgbaar. De browser is voorzien van functies die voor designers en developers van websites belangrijk zijn. Zo is het mogelijk om in één oogopslag zowel de mobiele weergave, als de tablet/ en desktopweergave van een website te zien.

De Nederlandse browser Polypane gaat de strijd aan met Chrome, Firefox en Edge en ambieert de nieuwe standaardbrowser voor ontwikkelaars en ontwerpers te worden.

“Met Polypane wil ik echt voldoen aan de behoeftes van deze doelgroep. De grote browsers van Google en Microsoft zijn vooral gericht op consumenten, maar ontwikkelaars en ontwerpers willen veel meer kunnen met hun browser. In Polypane staat de developer experience voorop”, zegt Kilian Valkhof. Hij ontwikkelde de browser vanuit zijn dertien jaar ervaring als eigenaar van een internetbureau. Om zich volledig op Polypane te kunnen richten, verkocht hij afgelopen jaar dat bureau.

Tijdwinst

Valkhof kwam op het idee tijdens het ontwerpen van een nieuwe website, waarbij verschillende responsive versies van een site naast elkaar op een scherm stonden. Dit overzicht spoorde de ontwikkelaar aan om dat ook zo in een browser vorm te geven. Al snel bleek de speciale browser tijdwinst op te leveren tijdens de ontwikkeling van websites, soms wel twee keer zo snel. Polypane is dan ook met die basis uitgebreid met meer functies, die voor designers en developers van websites belangrijk zijn.

Ontwikkelaars en ontwerpers gebruiken geen Word of Paint, maar zeer gespecialiseerde software voor programmeren en voor ontwerpen. Dat er nu een speciale browser voor deze doelgroep is gemaakt, is zo gek nog niet. Nu bestaan er al browsers die zijn voorzien van developer tools, maar dit zijn losse onderdelen die in een apart window zitten. Deze integreren dan ook niet met alle andere functionaliteit van de browser. Andere browsers zijn vooral gemaakt om het internet te consumeren, niet om te creëren. 

Meerdere formaten

Een van de functionaliteiten van Polypane is dat een site in meerdere formaten getoond wordt. Hierbij wordt de interactie met een site in alle formaten gesynchroniseerd. Scrollen en klikken wordt zo in alle formaten tegelijk uitgevoerd. De formaten zijn te kiezen uit een database van populaire apparaten, zoals iPhones en Android-telefoons. Bovendien werkt het ook op tablets, laptops, tv’s en smartwatches. Daarnaast kunnen formaten ook vanuit de door de website aangegeven responsive breakpoints bepaald worden.

Verder kunnen er vanuit de op Chromium gebaseerde browser geautomatiseerde screenshots gemaakt worden, die weer met stakeholders gedeeld kunnen worden. De zoom-functionaliteit maakt het mogelijk om te ontwerpen voor schermen die groter zijn dan die van de developer of designer. Daarnaast beschikt Polypane over verschillende devtools en extra layout debugging tools, zodat layout-bugs snel gevonden en verholpen kunnen worden. 

Polypane is niet gratis. Prijzen beginnen vanaf 12 dollar per maand voor een enkele gebruiker en vanaf 48 dollar per maand voor teams met minstens drie personen.

Gerelateerd: Microsoft stopt Internet Explorer in nieuwe Edge-browser

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home