MuleSoft Anypoint Code Builder helpt ontwikkelaars sneller integraties bouwen

MuleSoft lanceert met Anypoint Code Builder een IDE van waaruit ontwikkelaars snellere integraties kunnen bouwen en uitrollen.

Op het ontwikkelaarsevent TrailblazerDX in San Francisco introduceert MuleSoft de Anypoint Code Builder. Dat is een geïntegreerde ontwikkelingsomgeving (IDE) die ontwikkelaars moet helpen om sneller moederne toepassingen en ervaringen te bouwen. De IDE is gebaseerd op de Visual Studio Code-editor en laat toe om snel API’s en integraties te ontwikkelen, implementeren en uit te rollen.

Sneller integreren

De IDE is deel van het Anypoint-platform van Mulesoft, dat als onderdeel van moederbedrijf Salesforce vlotte integraties tussen software-oplossingen mogelijk maakt. De Anypoint Code Builder komt met ingebouwde suggesties tijdens het design. Verder is er een bibliotheek van bouwstenen voor veelgebruikte API’s of integratiepatronen. Dat moet ervoor zorgen dat ontwikkelaars sneller resultaat kunnen opleveren.

lees ook

Salesforce brengt low-code ontwikkelingstool uit om routinewerk op Slack te automatiseren

De bouwstenen en suggesties maken code op maat in veel gevallen overbodig. Verder gebeurt alles van design tot uitrol in de IDE-omgeving en hoef je dus niet tussen verschillende omgevingen of vensters te navigeren. Volgens Salesforce en MuleSoft kan de nieuwe IDE de doorlooptijd voor een nieuwe integratie zo verkorten van weken of maanden naar dagen.

Gateway en Governance

In de marge kondigt MuleSoft ook Anypoint Flex Gateway en Anypoint API Governance aan. De Gateway laat ontwikkelaars toe om API’s beter en veiliger te beheren, terwijl Governance het eenvoudiger maakt om API’s in lijn te brengen met regelgeving.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home