Microsoft zet echte ontwikkelaars en zakelijke no-code-gebruikers op één lijn

Microsoft wil meer synergie introduceren tussen echte ontwikkelaars die bezig zijn met code, en zakelijke gebruikers die via low-code en no-code-oplossingen hun eigen toepassingen bouwen.

Microsoft zet al enkele jaren zijn volle gewicht achter zijn low-code/no-code-portfolio. Daarmee wil het zakelijke gebruikers de juiste tools geven om zelf eenvoudige applicaties te bouwen die specifieke businessproblemen oplossen. Het idee daarachter is dat een zakelijke gebruiker het best weet wat hij of zij wil oplossen, en veel eenvoudige toepassingen of automatiseringen eigenlijk de kostbare tijd van een ontwikkelaarstalent niet waard zijn.

Geen silo’s

Die manier van werken kan tot een vervelend neveneffect leiden, waarbij de no-code-apps in een afzonderlijke silo leven, gescheiden van de professionele toepassingen. Dat vind Microsoft jammer, aangezien synergie tussen de twee meerwaarde kan genereren. Om die synergie te promoten, lanceert Microsoft tijdens Build 2021 Visual Studio-extensies voor Power Platform.

Door het low-code-Power Platform te integreren, kunnen zakelijke gebruikers en professionele ontwikkelaars samen aan functionaliteit sleutelen. Het idee is dat de business user de functionaliteit in elkaar bokst die hij wil met eenvoudige tools, en de professionele ontwikkelaar de app naar een nieuw niveau kan tillen door code toe te voegen waar nodig.

De integratie ondersteunt de command-line interface en applicatie lifecycle-management. Iedereen kan met de nieuwe oplossingen werken in de omgeving die hij of zij verkiest, zonder dat daar silovorming van komt. Microsoft plakt nog geen datum op de uitrol van de nieuwe capaciteiten, maar laat weten dat ze binnenkort verschijnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home