Microsoft wil apps proactief maken met AI

AI

Microsoft helpt ontwikkelaars met het bouwen van apps die intelligentie inzetten om gebruikers bij te staan. Zo moeten apps van reactief naar proactief evolueren.

Een reactieve app volstaat niet meer volgens Microsoft CVP Frank Shaw. Hij verwacht dat toepassingen in de nabije toekomst proactief zullen werken, met dank aan AI en data. Het is natuurlijk wel aan ontwikkelaars om dergelijke apps te bouwen. Op Build 2021 kondigt Microsoft daarom enkele nieuwigheden aan die de integratie van intelligentie in toepassingen zal vereenvoudigen.

De Azure Applied AI-services springen het meest in het oog. Die voorzien slimme functionaliteit gericht op specifieke taken zoals tekstherkenning of klantenservice. Ontwikkelaars kunnen de functionaliteit via Azure meteen integreren in hun toepassingen, zodat ze het warm water niet zelf opnieuw hoeven uit te vinden. De dienst werkt via de API’s van Azure Cognitive Services en Azure Machine Learning.

Cognitive Services

Azure Cognitive Services zelf krijgt ook enkele updates. De documentvertaalfunctionaliteit wordt algemeen beschikbaar na een preview die sinds februari loopt, net als Text Analytics for Health dat gespecialiseerd is in het lezen van ongestructureerde medische data.

Microsoft introduceert op Build twee volledig nieuwe capaciteiten:

  • Azure Machine Learning managed endpoints: die capaciteit is nu beschikbaar als preview en helpt datawetenschappers om snel machine learning-modellen te bouwen en uit te rollen. Microsoft neemt de configuratie van de achterliggende infrastructuur voor zijn rekening.
  • PyTorch Enterprise op Azure: hiermee krijg je Microsoft Premier en Unified Support voor enterprise-klanten, samen met extra voordelen zoals hands-on ondersteuning en oplossingen voor hotfixes, bugs en patches.

Het is de ambitie van Microsoft om intelligentie zo breed mogelijk beschikbaar te stellen. Ontwikkelaars moeten zo min mogelijk barrières ervaren om met AI en ML aan de slag te gaan, zodat ze zich kunnen focussen op de functionaliteit van apps.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home