Microsoft werkt met Power Fx aan nieuwe programmeertaal voor Power Platform

Microsoft

Microsoft gaat binnenkort een nieuwe low-code-programmeertaal introduceren voor het Power Platform: Power Fx. De taal zou op formules gebaseerd zijn.

Begin volgende maand zal Microsoft Power Fx onthullen. Dat wordt een nieuwe low-code/no-code-programmeertaal voor het Power Platform. Microsoft bevestigt de nakende lancering niet, al lijken de lekken betrouwbaar. Power Fx zou een taal worden op maat van Excel-gebruikers.

De taal wordt volgens de geruchten tekstgebaseerd gen gebruikt formules, naar analogie met Excel. Fx moet gebruikers de mogelijkheid geven om aan de slag te gaan met logica over het Power Platform heen. Zo hoopt Microsoft om mensen zonder programmeerervaring toch krachtige tools in handen te geven.

Integratie

Zoals steeds voorziet de softwarereus integratie met de rest van het Power Platform maar ook geavanceerdere code. Waar nodig kunnen ontwikkelaars dus bijspringen om de low-code-toepassingen bij te werken. Volgens ZDnet komt er integratie tussen Power Fx en de Microsoft Common Data Service.

lees ook

Zo eenvoudig als PowerPoint: hoe Microsoft iedereen ontwikkelaar wil maken

Microsoft wil iedere business user de kans geven om zich te ontpoppen met ontwikkelaar via het Power Platform. Eind vorig jaar deed de softwarereus nog uit de doeken hoe die strategie precies in zijn werk gaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home