Microsoft vertelt ontwikkelaars hoe te ontwikkelen voor twee schermen

Surface Neo

Met de lancering van de Surface Neo en de Surface Duo in het vooruitzicht, laat Microsoft aan ontwikkelaars weten wat het van hen verwacht inzake de ontwikkeling voor dergelijke toestellen met twee schermen.

Microsoft helpt ontwikkelaars om zich voor te bereiden om de komst van Windows 10X en de bijhorende hardware met twee schermen. De Windowsbouwer verzekert hen er in een blogpost eerst en vooral van dat hun bestaande toepassingen en websites gewoon zullen werken. Verder heeft Microsoft de ambitie om ervoor te zorgen dat het zo weinig mogelijk moeite kost om een bestaande applicatie te optimaliseren voor een toestel met twee schermen zoals de Surface Neo of een plooibare laptop zoals die van Lenovo. Hetzelfde geldt voor de Surface Duo die op Android draait.

Zelfde tools

Microsoft benadrukt dat bestaande tools voor web-ontwikkeling, het Universal Windows Platform en Win32 de platformen van dienst blijven voor ontwikkeling voor Windows 10X, net zoals je favoriete tools voor Android geschikt zijn om applicaties voor de Duo te bouwen. Dat spreekt vrijwel voor zich, maar Microsoft lijkt te beseffen dat de nieuwe categorie van toestellen staat of valt met de liefde van ontwikkelaars. Hen geruststellen van het feit dat ze niets nieuws moeten doen, speelt daarbij een belangrijke rol.

Verder blijft Microsoft nog vrij karig met concrete informatie. De softwarereus is bezig met de analyse van scherm lay-outs waarop de dubbele schermervaring zal stoelen. Verder laat het bedrijf weten dat er API’s beschikbaar zullen komen waarmee applicaties bijvoorbeeld kunnen inspelen op het gebruik van het scharnier. Microsoft zoekt tot slot ontwikkelaars die de ambitie hebben om een rol te spelen in de vroege fase van de ontwikkeling voor twee schermen. Begin 2020 plant het bedrijf meer informatie te delen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home