Microsoft verrast met VS Code Server

In tandem met de reguliere maandelijkse update voor Visual Studio Code lanceert Microsoft CS Code Server.

Microsoft introduceert VS Code Server. Dat is de laatste evolutie in reeks ontwikkelingen die begon met de lancering van VS Code Remote Dvelopment-extensies in 2019. In 2020 volgde dan GitHub Codespaces, waarmee ontwikkelaars via een browser of lokaal aan de slag konden op een virtuele machine in de cloud. Met VS Code Server bouwt Microsoft daarop verder.

“VS Code is een multi-proces-toepassing”, zegt Brigit Murtaugh van Microsoft zelf in een blogpost. “De frontend waar je de code typt draait in één proces en de backend in een ander.” Dat laat Microsoft toe om ontwikkelaars op verschillende plaatsen te laten coderen. De lancering van VS Code Server zorgt voor bijkomende flexibiliteit, omdat het bedrijf nu ook de backend aanbiedt.

Eigen server

“Vandaag lanceren we een private preview van de backend-service: VS Code Server”, zegt Murtaugh.  “Dat doen we samen met een CLI die installeren, updaten, beheren en verbinden met de service eenvoudig maakt. Je kan de server overal installeer waar je wil.”

Je kan dus je eigen VS Code Server draaien en ermee verbinden via VS Code fort he Web langs de browser, zowel op je eigen machine als een virtuele machine naar keuze. SSH hoef je niet van wakker te liggen, al blijft de optie wel behouden.

Omdat het om een private preview gaat, moeten enthousiastelingen die er al mee aan de slag willen zich eerst inschrijven. Binnen enkele weken krijg je in principe al antwoord. Andere gebruikers moeten nog even geduld hebben.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home