Microsoft motiveert ontwikkelaars om WinUI 3.0 te gaan gebruiken

Microsoft

Microsoft heeft een nieuwe website gelanceerd voor WinUI. Met WinUI kunnen ontwikkelaars Fluent Design-interfaces bouwen voor Windows 10 en Windows 10X. Met de nieuwe website wil Microsoft hen informeren over WinUI 3.0.

Afgelopen november onthulde Microsoft zijn nieuwe WinUI 3.0. WinUI 3.0 is het nieuwe generatie gebruikersinterface-platform voor Windows. Sinds kort werkt WinUI 3.0 ook voor 10X, het OS voor vouwbare apparaten, zoals de Surface Neo.

De nieuwe website gewijd aan WinUI 3.0 is gelanceerd als voorproefje van de WinUI 3.0-lancering, die volgens ZDNet gepland staat voor de eerste helft van 2020. Microsoft is van plan om WinUI 3 Xaml als opensource toolset uit te brengen op GitHub. 

Ontwikkelen voor de toekomst

Op de website belooft Microsoft dat developers hun apps met WinUI toekomstbestendig kunnen maken voor Windows 10- en Windows 10X-producten. Microsoft noemt WinUI zelfs de toekomst van Windows-development. Volgens Microsoft biedt de toolset het allernieuwste UI-framework voor alle Windows-apps op zowel Win32 als UWP. Ontwikkelaars kunnen WinUI gebruiken om applicaties te moderniseren die geschreven zijn in MFC, Winforms, Silverlight en WPF. 

“WinUI is mede mogelijk gemaakt door een sterk geoptimaliseerde kern van C++ die geweldige prestaties levert, een lange batterijduur verzekert en de responsieve interactiviteit biedt die professionele ontwikkelaars eisen. Door de lage systeemvereisten kan WinUI draaien op een groot aantal verschillende apparaten. Ook kunnen developers met gemak de meest geavanceerde workloads draaien.” Dat verklaart Microsoft op zijn nieuwe website voor WinUI. 

Cross-platform

Iets anders dat Microsoft uitlicht op de website, is dat WinUI zal werken met zijn eigen Xamarin cross-platform tool, net als met het Uno Platform. Dat laat developers toe om vanuit een enkele code apps te ontwikkelen voor WebAssembly, iOS, Android en Windows. 

Microsoft is van plan de eerste WinUI 3.0-preview aankomende mei te lanceren tijdens de Build 2020-conferentie, die dit jaar virtueel zal doorgaan. Naar verwachting zal de toolset eind 2020 algemeen beschikbaar worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home