Microsoft koopt Kinvolk om containers in Azure te boosten

container

Kinvolk heeft een eigen Linux-distributie onder de noemer Flatcar Container Linux die meerdere optimalisaties bevat voor applicaties die in containers draaien. De distro laat ook toe om apps onveranderd te draaien over meerdere compute-omgevingen.

Wat opvallend is aan Flatcar Container Linux is dat Kinvolk heel wat componenten uit het besturingssysteem heeft gehaald die traditioneel in andere Linux-distro’s zitten om de aanvalsoppervlakte voor hackers te verkleinen. Door heel wat overbodige onderdelen uit Linux te halen, verkleint ook het aantal potentieel kwetsbare code die hackers kunnen uitbuiten.  

Kinvolk biedt Flatcar Container Linux naast een Kubernetes-distributie, een apart raamwerk om software-containers te beheren en samen met het besturingssysteem kan worden gebruikt. De Kubernetes-distributie heeft belangrijke functies waaronder eenvoudige updates en verbeterde security. Beide projecten zijn gratis beschikbaar onder een opensource-licentie. Microsoft haalt Kinvolk daarom vermoedelijk binnen omwille van hun technische expertise in plaats van hun technologie.

Plaats binnen Microsoft

Brendan Burns, Microsoft VP voor Azure Compute: “De werknemers van Kinvolk worden essentiële bijdragers aan de engineering-ontwikkeling van Azure Kubernetes Service (AKS) Azure Arc en andere toekomstige projecten.”

Kinvolk is sterk aanwezig in de opensource-community, wat een extra troef is voor Microsoft dat in 2018 GitHub overnam voor 7,5 miljard dollar. “De mensen van Kinvolk blijven actief in hun huidige opensource-projecten en worden essentieel in de samenwerking tussen Azure engineering-teams en de bredere opensource containercommunity.”

lees ook

Microsoft koopt GitHub voor 7,5 miljard dollar: waarom dit een briljante zet is

Met Flatcar kan Microsoft de concurrentie aan met AWS Bottlerocket, een eigen opensource Linux-distributie van Amazon. Google Cloud Platform (GCP) stond aan de basis van Kubernetes en heeft het raamwerk opensource gemaakt. Door hun pionierswerk staan ze sterk binnen het software container ecosysteem.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home