Microsoft komt met update van Python Extension voor Visual Studio Code

Visual Studio Code

Microsoft heeft de Python Extension voor Visual Studio Code geüpdatet waardoor ontwikkelaars nieuwe tools krijgen voor foutopsporingen en een verbeterde taalserver.

Visual Studio Code is een gratis en open source code-editor, gebaseerd op Electron. Python is een van de vele talen die worden ondersteund via een reeks extensies en plug-ins.

De nieuwste update voor de Python-extnesie dwingt programmeurs om versie 4.1.1 te gebruiken van de Python Tools for Visual Studio debug server (ptvsd). Volgens The Register, dat de nieuwe debugger heeft uitgebrobeerd, zouden de prestaties van versie 4.1.1 aanzienlijk zijn verbeterd ten opzichte van versie 3.

Een bijzonder nuttige functie van de nieuwe debugger is ondersteuning voor LogPoints. Deze functie dook in maart al op in Visual Studio Code voor Node.js.

Omgaan met debuggen op afstand zal ook soepeler gaan omdat ontwikkelaars nu alleen moeten zorgen dat ptvsd op beide computers staat en via een open poort wordt aangesloten. Eerder was exact dezelfde versie van ptvsd vereist met codemodificaties.

Er werden verder voor de nieuwe versie ook een aantal verbeteringen voor Microsoft Python Language Server toegevoegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home