Ontwikkelaars vinden een nieuwe thuis in Windows 11 Dev Home

windows 11 dev home
Bron: Microsoft

Windows Dev Home moet het nieuwe centrale dashboard zijn voor ontwikkelaars die Windows 11 gebruiken. Via Dev Home kan je al je actieve workflows beheren vanuit één plek.

Microsoft toonde een eerste preview van Windows Dev Home tijdens Build 2023, de eigen conferentie voor ontwikkelaars die deze week plaatsvond. Dev Home moet een ‘thuis’ zijn voor software-ontwikkelaars: de tool omvat meerdere functies die de ontwikkelingscyclus beter helpen stroomlijnen, zoals een koppeling met GitHub.

Beginnen coderen in enkele muisklikken

Het WinGet-mechanisme maakt komaf met het manuele configuratiewerk dat vooraf gaat aan elk project. Ontwikkelaars worden volledig ontzorgd van het zoeken van de juiste softwareversie, downloaden van benodigde tools en het aanvinken van de juiste instellingen. Nu moet je simpelweg het commando winget configure uitvoeren in een opdrachtprompt en Dev Home zorgt ervoor dat je met een gerust hart kan beginnen coderen in slechts enkele muisklikken.

Voor het veilig bewaren van softwarebibliotheken voegt Microsoft Dev Drive toe aan Dev Home. Het opzetten van een Dev Drive-map vergt niet meer dan het ingeven van een naam, opslagcapaciteit en een locatie. Microsoft Defender houdt vervolgens een oogje in het zeil over je mappen. Via het dashboard kan je bijkomende statistieken vinden over je lopende projecten zoals het CPU-verbruik.

dev drive
Bron: Microsoft

Dev Box

Een preview van Windows Dev Home is te vinden via de Microsoft Store. Om de brug naar de cloud te maken, lanceerde Microsoft vorige zomer al een preview van de Dev Box-cloudworkstations. Deze zullen vanaf juli naar algemene beschikbaarheid promoveren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home