Microsoft bekijkt Linux-versie van Chromium Edge

internet explorer microsoft edge

Het Edge ontwikkelaarsteam van Microsoft heeft laten weten dat het naar een Edge-versie voor Linux kijkt. Prioriteit nummer één blijft wel Chromium Edge uit béta halen en alle functionaliteiten erin steken zoals synchronisatie.

In een Reddit AMA (Ask Me Anything) sessie heeft het Microsoft-team dat aan Edge sleutelt vragen van de community beantwoord. De belangrijkste teaser die het team dropt, is de bereidheid om aan een Linux-versie te werken.

“Er zijn geen technische blokkades om Linux binaries te maken. Het is zeker iets dat we graag zouden willen doen in de toekomst. Er is echter nog heel wat werk met de Windows- en macOS-versie van Chromium Edge (installer, updaters, user sync, bug fixes, etc.) dat eerst moet gebeuren. Daarom willen we ons nog niet vastpinnen op een Linux-versie.”

Trackingbescherming

Naast de vragen rond een Linux-versie van Edge heeft Microsoft nog heel wat andere topics beantwoord. Eentje waar ze echter geen commentaar op wilden leveren, is de verandering binnen Chromium om in de toekomst ad blockers te blokkeren. Eerder deze week lieten Opera, Brave en Vivaldi al weten dat ze een Chromium-afsplitsing overwegen. Microsoft laat niet in zijn kaarten kijken en blijft in nauw contact met de ontwikkelaars van ad blockers en de Chromium-community.

Verder laten de ontwikkelaars weten dat ze aan een trackingbescherming werkt. “We willen de gebruikers controle en transparantie geven over hun privacy op het web. Een van onze eerste functies is Tracking Prevention met drie controleniveaus waaruit je kan kiezen.”

Tot slot laat Microsoft weten dat het Fluent UI-componenten in Edge zal verwerken om de look-and-feel te evolueren. Synchronisatie van extensies tussen browsers komt er ook snel aan. Het uiteindelijke doel is om een hoge kwaliteitsbrowser af te leveren aan de grote massa. Net daarom wil het team zich niet vastpinnen op een releasedatum wanneer Edge uit béta treedt.

Gerelateerd: Chromium-splitsing dreigt als Google doorgaat met adblocker-blokkering

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home