Mendix 10.12 introduceert AI-assistent Maia voor snelle applicatie-ontwikkeling

mendix maia

Mendix lanceert een nieuwe versie van zijn low-code ontwikkelingsplatform. AI is het codewoord, onder meer dankzij de introductie van Maia.

Mendix kondigt Mendix 10.12 aan, de nieuwe versie van het low-code ontwikkelingsplatform. De update staat niet verrassend volledig in het teken van AI. Mendix wil AI zo toegankelijk mogelijk maken en doet dat onder meer met de introductie van een eigen kunstmatige assistent voor ontwikkelaars. Daarnaast voorziet het gebruikers ook van de tools om eenvoudig en veilig AI te implementeren.

lees ook

Met Mendix 10 bouw je AI-modellen in een handomdraai

Maia

Met de introductie van Maia, de nieuwe generatieve AI-assistant, verbetert Mendix 10.12 de productiviteit en het gebruiksgemak voor developers. Maia biedt begeleiding, hulp en code-generatie. Dit zijn de belangrijkste functies van Maia:

  • Mendix Chat: geeft gedetailleerde antwoorden op vragen over het ontwikkelen met Mendix, op basis van documentatie en forums.
  • Nieuwe recommenders: de Workflow Recommender biedt suggesties voor gebruikerstaken en workflowelementen om de ontwikkeling te versnellen. Updates van de Logic Recommender en Best Practices Recommender verbeteren de nauwkeurigheid van aanbevelingen.
  • AI-gestuurde Translation Generator: beschikbaar in versie 10.12, met een Domain Model Generator die in versie 10.13 komt.

Blokkendoos

Mendix wil gebruikers ook van de nodige tools voorzien om AI snel en eenvoudig te implementeren in de eigen omgeving. De Mendix Conversational UI Kit biedt eenvoudige integratie van AI-chatbots in Mendix-applicaties. Compatibiliteit met Amazon Bedrock en OpenAI connectors is verbeterd.

De nieuwe RAG-feature helpt om specifieke content te genereren op basis van eigen data. Daarnaast biedt de AI Bot Starter App de mogelijkheid om binnen enkele minuten chatbots en virtuele assistenten te ontwikkelen, compatibel met Microsoft Azure, OpenAI en Amazon Bedrock. Deze nieuwe functies versnellen de bouw van diverse applicaties, van mobiele apps tot business process automation.

Eenvoud is één ding, maar ook beveiliging mag niet vergeten worden. Het beheer wordt gecentraliseerd in Mendix 10.12 om toegang voor enkel en alleen de juiste personen te regelen. Met DevSecOps in gedachten, kunnen developers betrouwbaar en gemakkelijk toepassingen uitrollen, geautomatiseerde tests moeten garant staan voor kwaliteit en compliance.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home