Veel meer mogelijkheden met apps binnen Microsoft Teams

Microsoft heeft vandaag een grote update aangekondigd voor Teams. Het is volgens het bedrijf “de grootste release van nieuwe functies sinds Teams afgelopen maart” gelanceerd werd. Een van de nieuwe functies die gelanceerd zijn, is een app store. Vanuit daar kunnen verschillende diensten heel eenvoudig met Microsoft Teams geïntegreerd worden.

Microsoft Teams werd in maart 2017 gelanceerd als een zakelijke communicatiedienst. Digitaal samenwerken moet makkelijker en veiliger zijn en Microsoft heeft ook allerlei Office 365-functionaliteiten aan de dienst toegevoegd. Daardoor is het eenvoudig om te chatten, documenten te delen en samen te werken. Nu komen er dus “nieuwe manieren om apps te gebruiken en meer gedaan te krijgen”.

Apps op nieuwe manieren gebruiken

Binnen Microsoft Teams was het al mogelijk om apps te gebruiken. Zo kunnen diensten als Excel en Word gebruikt worden, maar ook diensten van derde partijen als Trello, InVision en SurveyMonkey kunnen gebruikt worden. De integratie van al die diensten wordt nu op drie manieren uitgediept.

Allereerst maakt Microsoft het mogelijk om informatie uit andere apps te delen zonder een screenshot of hyperlink te hoeven delen. Dat werkt ongeveer net als het delen van een emoticon of een gifje. Als je bijvoorbeeld een specifieke taak binnen Trello wil delen, kan je die eenvoudig als een interactieve kaart delen binnen een bericht.

Op de tweede plaats maakt Microsoft het makkelijker om alle apps die je graag gebruikt te vinden. Daarvoor introduceert het een ‘personal app space’ waarin een uitgebreid overzicht te vinden is van gebruikte apps, favoriete apps en taken die toegewezen zijn aan bepaalde apps.

Op de derde plek voegt Microsoft een speciale store toe aan Teams. Daarmee maakt men het gemakkelijker om apps en diensten die binnen Teams gebruikt kunnen worden te doorzoen en ontdekken. Apps zijn doorzoekbaar op naam, categorie en het type integratie.

Commando’s geven

Tot slot maakt Microsoft het nog makkelijker om commando’s te geven. Er is nu integratie tussen commando’s geven en het uitvoeren van zoekopdrachten. Verder zijn slash commands nu beschikbaar; dat zijn commando’s waarmee je bijvoorbeeld je status kunt veranderen naar ‘afwezig’, of waarmee je direct naar collega’s kunt bellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home